117,1015

Prof. dr Milovan Stanišić - Rektor.png

Dragi studenti, buduće koleginice i kolege,


Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim u svoje ime i u ime svih zaposlenih predavača na Univerzitetu Singidunum. Zajedno ćemo se truditi da tokom godina studiranja napredujete i razvijete se u obrazovane, posvećene i odgovorne članove  našeg društva, koji će služiti na čast svojim porodicama i  pomoći da naša država nađe mesto u razvijenom svetu koje joj pripada.


Poslednjih decenija, civilizacija je napredovala velikom brzinom zahvaljujući brojnim pronalascima. Pre 20 godina neka od danas najtraženijih zanimanja nisu postojala. U vreme kada su izumi objavljeni, njihov uticaj na današnji život ljudi nije mogao da se predvidi, kao što ni danas ne možemo da predvidimo šta donosi budućnost i kako ćemo živeti za 50 godina. Ipak, ono što sigurno znamo je da će svet pripadati obrazovanima, a samo oni koji su motivisani da uče, napreduju, učestvovaće u razvoju zemlje i društva u vremenu koje je pred nama.


Fakulteti Univerziteta Singidunum više od jedne decenije svojim nastavnim programima pokrivaju širok spektar naučnih disciplina. Naši predavači koriste savremene metode, koje će vam omogućiti da budete aktivni učesnik u procesu nastave i da istovremeno razvijate sposobnost kritičkog razmišljanja o nastavnoj materiji. Partnerstvo sa preko pet stotina najvećih kompanija u Srbiji, u kojima ćete kao naši studenti obavljati praksu, jeste ključni faktor koji će doprineti vašem obrazovanju u skladu sa zahtevima privrede i omogućiti da se lakše uključite na tržište rada.


Ono na šta smo posebno ponosni, jeste naš zajednički rad na tome da, pored stručnog znanja, izgradite sopstveni sistem vrednosti i negujete akademske i profesionalne vrline, odgovornost i etiku. Time želimo da vas učinimo odgovornim i posvećenim akademskim građanima, sposobnim da na sve izazove odgovore stručno, profesionalno i savesno.


Vas, koji još niste doneli odluku o studiranju, pozivam da nas posetite i uverite se u posvećenost naših predavača i najsavremenije uslove studiranja, zahvaljujući kojima ćete moći na najbolji način da iskoristite svoje potencijale. Ukoliko ste među onima koji su nam poklonili poverenje, želim vam da na najbolji mogući način iskoristite sve mogućnosti koje imate, da uspešno diplomirate i sa sobom ponesete samo lepe uspomene na godine studiranja.


Dobro došli na Univerzitet na kome počinje vaša budućnost!

Prof. dr Milovan Stanišić
Predsednik Univerziteta Singidunum

Univerzitet Singidunum © 2024