118,4727

Poslovna ekonomija

Studijski program Poslovna ekonomija namenjen je studentima koji imaju želju i potrebu da se na kvalitetan način obrazuju i steknu znanja i veštine koje će im omogućiti da ostvare aktivnu ulogu u savremenom poslovnom svetu. Student može uticati na strukturu studijskog programa koristeći pravo izbora jednog od četiri ponuđena modula, te izborom odgovarajućih izbornih predmeta u okviru odabranog modula može oblikovati svoj akademski profil. Četiri modula studijskog programa Poslovna ekonomija su:

  • Finansije i bankarstvo -  Imajući u vidu centralnu ulogu finansija u poslovanju, rastu i razvoju kompanije i privrede, može se zaključiti da će u narednim godinama rasti potreba za stručnjacima u ovoj oblasti, sposobnim da doprinesu u svakodnevnim poslovnim aktivnostima, ali i u strateškom poslovnom odlučivanju.
  • Računovodstvo i revizija - Poslovni fakultet Univerziteta Singidunum je prepoznatljiv u oblasti obrazovanja kadrova iz oblasti računovodstva i revizije, još od svog osnivanja. Savremeni poslovni sistemi ne bi mogli funkcionisati bez stručnjaka iz ovih disciplina: računovodstvo predstavlja osnovu za pripremanje finansijskih izveštaja u funkciji donošenja poslovnih odluka, revizija doprinosi unapređenju procesa rada u kompaniji identifikacijom slabosti i nedostataka i pronalaženjem načina za njihovo prevazilaženje.
  • Marketing i menadžment - je osmišljen prema zahtevima modernog tržišta: savremeni stručnjak u oblasti marketinškog i  menadžerskog poslovanja mora biti kompletna ličnost - obrazovana, komunikativna, kreativna i mudra u svakodnevnom poslu i u strateškom poslovnom odlučivanju.
  • Upravljanje ljudskim resursima - Kvalitet ljudskih resursa i sistem motivacije zaposlenih predstavljaju ključne faktore za dugoročni opstanak kompanije na tržištu, a njihova kreativnost utiče na kvalitet odnosa sa potencijalnim kupcima i korisnicima proizvoda i usluga.

Ključni aspekt nastave na ovom studijskom programu čini upotreba case study metodologije, koja studentima omogućava da, kroz analize studija slučaja uspešnih preduzeća iz naše zemlje i sveta, razvijaju sistematičnost i analitičnost u rešavanju problema. Na časovima vežbi iz primenjenih ekonomskih predmeta koriste se napredni softveri u oblasti finansija i računovodstva kao što su: SAP, Pantheon, Asseco, Bloomberg i platforma FOREX-a. Kontinuirani rad studenata na sticanju stručnih poslovnih veština (hard skills) i ličnih poslovnih veština (soft skills), čini da steknu pun spektar sposobnosti neophodnih za razvoj uspešne karijere. Još jedna prednost modernih studijskih programa je mogućnost učenja dva strana jezika od kojih je engleski obavezan, a drugi strani jezik je izborni: nemački, italijanski, francuski, španski, ruski, kineski i japanski.

Nakon uspešnog završetka studija, studenti programa Poslovna ekonomija stiču akademsko zvanje diplomirani ekonomista.

Mogućnosti za zaposlenje su brojne i obuhvataju sledeće pozicije: bankarski službenik, broker, diler, nastavnik u srednjoj školi, procenitelj vrednosti imovine, procenitelj rizika, preduzetnik, računovođa, revizor - interni i eksterni, savetnik sektora za rad sa klijentima - fizičkim i pravnim licima, HR menadžer, specijalista za ljudske resurse, saradnik odeljenja za ljudske resurse, službenik u sektoru finansija, službenik u sektoru logistike, službenik u javnoj upravi, finansijski analitičar i finansijski konsultant; poslovi u oblasti: advertajzinga (kreativni direktor, strateški planer, BTL direktor), marketing konsaltinga (marketing konsultant, menadžer projekta), digitalnog marketinga (menadžer/direktor odeljenja digitalnog marketinga kompanije ili marketing agencije), marketing istraživanja (menadžer istraživačkog projekta, biznis analitičar), odnosa sa javnošću (menadžer odnosa sa javnošću određenog preduzeća ili agencije). Takođe, mogu da obavljaju poslove u oblasti organizacije događaja, razvoja proizvoda, razvoja brenda, kao i u oblastima nabavke i prodaje (menadžer nabavke, menadžer prodaje, menadžer logistike), uvoza i izvoza (menadžer uvoza i otpreme, menadžer prodaje i izvoza).

Ako iskoriste prednosti koje im se nude, sa Poslovnog fakulteta će diplomci poneti sa sobom znanje koji će ih izdvojiti iz mase onih koji se pojave na tržištu rada svake godine.


U cenu školarine su uključeni udžbenici za tekući semestar.

 

Na sajtu upisa osnovih studija možete dobiti više informacija o studijskom programu i predmetima. Putem ovog sajta takođe možete obaviti i pretprijavu za upis na studijski program.

 

Za direktnu prijavu i upis na Univerzitet Singidunum kliknite ovde.

Univerzitet Singidunum © 2018