117,2078

OmnitechIT Serbia - mogućnost zaposlenja

Italijanska kompanija OmnitechIT i Univerzitet Singidunum osnivaju zajedničku inkubator firmu OmnitechIT Serbia u kojoj će zaposlenje naći prevashodno diplomirani studenti Univerziteta Singidunum sa studijskog programa Informatika i računarstvo. OmnitechIT Serbia baviće se razvojem i implementacijom specijalizovanih softvera iz domena zaštite informacija. Studenti koji prođu namenske obuke prema programu kompanije OmnitechIT prvo u Beogradu, a zatim u Rimu, osposobiće se za konsultantske usluge na poslovima ove kompanije širom Evrope i Azije. Pored toga, cilj zajedničke firme OmnitechIT Serbia je razvoj softverskih rešenja zaštite informacija, integracija i implementacija za tržište Srbije, Istočne Evrope i Rusije.

 

Studenti koji budu izabrani za pohađanje obuke u Beogradu biće stipendirani tokom obuke od strane OmnitechIT Serbia. Oni kandidati koji budu najuspešniji na obuci biće upućeni na dodatno usavršavanje u sedište kompanije OmnitechIT u Rimu. Kompletne troškove puta, smeštaja i obuke u Rimu snosiće OmnitechIT.

OmnitechIT

OmnitechIT je kompanija sa fokusom na IT bezbednost. Na tržištu je poznata kao sistem integrator bezbednosnih servisa i poseduje kompetencije u različitim oblastima zaštite podataka. Sedište kompanije je u Rimu, predstavništva su u Bariju i Milanu, a ima ogranke u Norveškoj, Švedskoj, Španiji, Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. OmnitechIT ima partnerski odnos sa IBM, CA, RSA, NetIQ, Symantec, SafeNet itd.

omnitech-it-us-03 omnitech-it-us-04

OmnitechIT je prepoznao visok nivo teorijskog znanja u oblasti zaštite informacija i praktičnih programerskih sposobnosti svršenih studenata Univerziteta Singidunum. U prethodnom periodu na nekoliko njihovih projekata učestvovali su bivši studenti Univerziteta Singidunum i ostavili su odličan utisak na rukovodstvo ove kompanije. Pored toga, dobro je poznato da tržište softverske industrije u ovom trenutku potražuje preko milion stručnjaka za poslove zaštite u IT-u (IT security).

omnitech-it-us-06

Razgovorima su prisustvovali sa strane OmnitechIT Roberto Mignemi – CEO i Giancarlo Pasquali CFO, a sa strane Univerziteta Singidunum prof. dr Milovan Stanišić, predsednik, prof. dr Mladen Veinović,  rektor i  Marija Đurđević iz Kancelarije za međunarodnu saradnju.

Univerzitet Singidunum © 2023