119,3137

Nataša Kilibarda

nkilibarda|mmnkk|singidunum.ac.rs

Nataša Kilibarda je rođena 25.07.1979. u Kragujevcu, Srbija.


Obrazovanje:

  • Doktorska disertacija
    Fakultet veterinarske medicine, Univerzitet u Beogradu,
    Higijena i tehnologija namirnica, 2010
  • Specijalističke studije
    Fakultet veterinarske medicine, Univerzitet u Beogradu,
    Mikrobiologija namirnica, 2015-2016
  • Magistarske studije
    Fakultet veterinarske medicine, Univerzitet u Beogradu,
    Higijena i tehnologija namirnica, 2004-2006
  • Osnovne studije
    Fakultet veterinarske medicine, Univerzitet u Beogradu,
    Veterinarska medicina, 1998-2004
  • Srednja škola
    XIII beogradska gimnazija,
    Društveno-jezički smer, 1994-1998

Radovi u časopisima:

  • J. Ivanovic, M. Baltic, M. Boskovic, N. Kilibarda, M. Dokmanovic, R. Markovic, J. Janjic, B. Baltic, Anisakis allergy in human, TRENDS IN FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, Vol. 59, pp. 25 - 29, 2017
  • J. Djordjevic, N. Pavlicevic, M. Boskovic, T. Baltic, J. Ivanovic, N. Glamoclija, M. Baltic, Sensory evaluation of cold-smoked trout packaged in vacuum and modified atmosphere, Meat Technology, Vol. 57, No. 2, pp. 141 - 149, 2016
  • N. Pavlićević, M. Baltić, M. Dimitrijević, N. Karabasil, V. Đorđević, R. Marković, S. Grbić, Polinezasićene masne kiseline u mesu ribe i njihov značaj za zdravlje ljudi, Tehnologija mesa, Vol. 55, No. 1, pp. 1 - 7, 2014
  • V. Đorđević, N. Kilibarda, M. Baltić, M. Ćirković, M. Dimitrijević, D. Trbović, N. Parunović, Ispitivanje mogućnosti detekcije flourohinolona u tkivima bubrega šar ana mikrobiološkom difuzionom metodom, Tehnologija mesa, Vol. 54, No. 2, pp. 130 - 136, 2013
  • N.Pavlićević, V. Đorđević, M. Dimitrijević, N. Karabasil, M. Baltić, M. Bošković, J. Petrović, Uticaj prethodne obrade pastrmke zamrzavanjem na karakteristike fileta dimljene pastrmke, Tehnologija mesa, Vol. 54, No. 1, pp. 57 - 68, 2013
  • N. Karabasil, V. Teodorovic, M. Dimitrijevic, N. Pavlicevic, J. Kureljusic, S. Djuric, I. Soco, R. Savic Radovanovic, Behavior of salmonella typhimurium in pork minced meat and pork skin at different storage temperatures, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 63, No. 5-6, pp. 655 - 663, 2013
  • N. Karabasil, N. Pavlićević, N. Galić, M. Dimitrijević, J. Lončina, J. Ivanovic, M. Baltić, Nalaz salmonela na trupovima svinja u toku klanja i obrade, Veterinarski glasnik, Vol. 66, No. 5-6, pp. 377 - 386, 2012
  • N. Karabasil, M. Dimitrijević, N. Pavlićević, V. Teodorović, J. Lončina, J. Nedeljković Trailović, M. Baltić, Nalaz salmonela na površinama u stočnom depou i boksu za omamljivanje svinja, Veterinarski glasnik, Vol. 66, No. 3-4, pp. 233 - 242, 2012
  • M. Dimitrijevic, R. Anderson, N. Karabasil, N. Pavlicevic, S. Jovanovic, J. Nedeljkovic Trailovic, V. Teodorovic, M. Markovic, S. Dojcinovic, Environmental prevalence and persistence of Listeria monocytogenes in cold-smoked trout processing plants, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 61, No. 4, pp. 429 - 442, 2011
  • M. Baltić, N. Dragić, M. Dimitrijević, N. Karabasil, N. Kilibarda, Hrana i večna briga za zdravlje, Veterinarski žurnal republike Srpske, Vol. 10, No. 1, pp. 5 - 10, 2010
  • M. Baltić, N. Kilibarda, M. Dimitrijević, Činioci od značaja za održivost ribe i odabranih proizvoda od ribe u prometu, Tehnologija mesa, Vol. 50, No. 1-2, pp. 166 - 176, 2009
  • M. Baltić, N. Kilibarda, V. Teodorović, M. Dimitrijević, N. Karabasil, M. Dokmanović, Potencijalne biološke opasnosti od značaja za HACCP planove u procesu obrade sveže ribe, Veterinarski glasnik, Vol. 62, No. 5-6, pp. 259 - 274, 2009
  • N. Kilibarda, M. Baltic, M. Dimitrijevic, N. Karabasil, F. Kiskarolj, Effect of fish freezing on selected parameters of smoked product quality, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 59, No. 2-3, pp. 291 - 302, 2009
  • V. Djordjevic, M. Baltic, M. Cirkovic, N. Kilibarda, N. Glamoclija, S. Stefavovic, M. Miscevic, Quantitative and qualitative determination of enrofloxacin residues in fish tissues, ACTA VETERINARIA-BEOGRAD, Vol. 59, No. 5-6, pp. 579 - 589, 2009
  • D. Vidanović, Z. Sabo, N. Kilibarda, M. Živadinović, A. Žarković, K. Matović, Rezistencija na antibiotike i genotipske karakteristike Salmonella Enterica subspecies enterica serovar Mbandaka izolovanih od živine, Veterinarski glasnik, Vol. 62, No. 5-6, pp. 351 - 358, 2008
  • M. Dimitrijević, N. Karabasil, N. Kilibarda, V. Teodorović, M. Baltić, Kontrola Listeria monocytogenes u pogonima za proizvodnju hrane, Veterinarski glasnik, Vol. 62, No. 5-6, pp. 301 - 315, 2008
  • N. Karabasil, M. Dimitrijević, N. Kilibarda, V. Teodorović, M. Baltić, Značaj salmonela u proizvodnji mesa svinja, Veterinarski Glasnik, Vol. 62, No. 5-6, pp. 259 - 274, 2008
  • M. Baltić, R. Anđelković, J. Stevanović, N. Karabasil, N. Kilibarda, M. Dimitrijević, Značaj čula mirisa u senzornoj analizi hrane, Tehnologija mesa, Vol. 48, No. 1-2, pp. 131 - 137, 2007
  • V. Đorđević, M. Baltić, N. Kilibarda, R. Mitrović, N. Karabasil, Ocena svežine pastrmke torimetrom, Tehnologija mesa, Vol. 47, No. 1-2, pp. 45 - 53, 2006

Radovi na konferencijama:

  • N. Kilibarda, M. Pavlović, K. Berenji, Consumer´s role in chain of food safety, 9. Horizons, Subotica, Collected papers, pp. 388 - 393, 2016
  • K. Berenji, M. Pavlović, N. Kilibarda, Ž. Rokvić, Sugars in nutrition, 9. Horizons, Subotica, Collected papers, pp. 337 - 343, 2016
  • M. Pavlović, K. Berenji, N. Kilibarda, Ž. Stanojević, B. Arsić, Diagnostic and Therapeutic Approach in Persons with lactose intolerance, 9. Horizons, Subotica, Collected papers, pp. 361 - 366, 2016
  • N. Kilibarda, Implementation of basic principles of food safety in nursery, 8. Horizons, Subotica, Collected papers, pp. 298 - 303, 2015
  • J. Ivanovic, M. Baltic, M. Boskovic, N. Kilibarda, M. Dokmanovic, R. Markovic, J. Janjic, B. Baltic, Anisakis Infection and Allergy in Humans, International 58th Meat Industry Conference “Meat Safety and Quality: Where it goes?”, Procedia Food Science 5, pp. 101 - 105, 2015
  • M. Dimitrijević, N. Karabasil, M. Boskovic, V. Teodorovic, D. Vasilev, V. Djordjevic, N. Kilibarda, N. Cobanovic, Safety aspects of nanotechnology applications in food packaging, International 58th Meat Industry Conference “Meat Safety and Quality: Where it goes?”, Procedia Food Science 5, pp. 57 - 60, 2015
  • N. Pavlicevic, M. Pavlović, Ž. Stanojević, Z. Libman, Influence of sensory aspects of food on children intake, 7. Horizons, Subotica, Collected papers, pp. 347 - 351, 2014
  • N. Pavlicevic, M. Baltic, M. Dimitrijevic, V. Djordjevic, R. Markovic, M. Mirilovic, Sensory Evaluation of Selected Quality Parameters During Storage of Cold Smoked Trout Packed in Vacuum and Modified Atmosphere, International 57th Meat Industry Conference, Proceedings, pp. 309 - 315, 2013
  • N. Kilibarda, V. Djordjevic, M. Boskovic, R. Markovic, M. Baltic, Lactic acid bacteria: Effect on the quality and safety of fishery products, VI International Conference “Water and Fish“, Conference proceedings, pp. 436 - 442, 2013
  • M. Baltic, M. Boskovic, V. Djordjevic, R. Markovic, M. Dimitrijevic, N. Pavlicevic, Fish-born parasitic zoonoses with special reference to anthropogenic impact, Conference proceedings, pp. 129 - 135, 2013
  • M. Baltić, M. Dimitrijević, V. Teodorović, N. Karabasil, J. Đurić, R. Marković, N. Pavlićević, Hladno dimljena riba – kvalitet i bezbednost, 3. Simpozijum - Bezbednost i kvalitet namirnica animalnog porekla, Zbornik radova, pp. 92 - 101, 2012
  • N. Karabasil, M. Dimitrijevic, N. Kilibarda, N. Galic, J. Petrovic, Salmonella serotype prevalence in two pig slaughterhouses, Biological Food Safety & Quality, Proceedings of the International Conference, pp. 64 - 67, 2012
  • N. Pavlicevic, M. Dimitrijevic, V. Teodorovic, N. Karabasil, V. Djordjevic, M. Baltic, Change number of enterobacteriaceae of cold smoked trout packed in vacuum and modified atmosphere, V International Conference "Fishery", Conference proceedings, pp. 570 - 580, 2011
  • M. Baltic, J. Loncina, M. Dimitrijević, V. Djordjevic, R. Marković, N. Karabasil, N. Pavlićević, Recent views on postmortem aging in fish, V Međunarodna konferencija“RIBARSTVO”, Zbornik predavanja, pp. 158 - 164, 2011
  • N. Kilibarda, M. Baltic, M. Dimitrijevic, N. Karabasil, V. Teodorovic, Smoked fish - quality and production, IV International Conference "Fishery", , Conference proceedings, pp. 296 - 306, 2009
  • M. Baltić, N. Kilibarda, M. Dimitrijević, N. Karabasil, Meso ribe-značaj i potrošnja, IV Međunarodna konferencija „Ribarstvo“, Zbornik predavanja, pp. 280 - 287, 2009
  • N. Kilibarda, M. Baltić, V. Teodorović, M. Dimitrijević, N. Karabasil, Tama i sjaj ribarstva kao izvora hrane na početku 21. veka, 20. Savetovanje veterinara Srbije, Zbornik radova i kratkih sadržaja, pp. 34 - 49, 2008
  • N. Karabasil, M. Baltić, N. Kilibarda, V. Teodorović, M. Dimitrijević, Med i mikrobiološki rizici, XIV Naučno savetovanje sa medjunarodnim učešćem „Zaštita i proizvodnja domaće pčele i meda“, Zbornik plenarnih i naučnih radova, pp. 42 - 49, 2006
  • M. Baltić, N. Kilibarda, B. Bjelajac, N. Karabasil, V. Teodorović, M. Dimitrijević, Policiklična aromatična hidrokarbonilna jedinjenja u dimljenim proizvodima od mesa, Prvi međunarodni kongres, „Ekologija, zdravlje, rad i sport“, Banja Luka, Zbornik kratkih sadržaja i radova, pp. 274 - 279, 2006
  • M. Baltić, S. Raičević, B. Bjelajac, V. Teodorović, O. Cerić, N. Kilibarda, Činioci od značaja za sadržaj arsena i teških metala u tkivima riba, Prvi međunarodni Kongres "Ekologija, zdravlje, rad, sport“, Banja Luka, Zbornik kratkih sadržaja i radova, pp. 302 - 305, 2006
  • N. Karabasil, M. Dimitrijević, V. Teodorović, N. Kilibarda, M. Baltić, Najčešće bakterijske kontaminacije mesa riba, II Međunarodna konferencija i mini sajam “RIBARSTVO”, Zbornik predavanja, pp. 161 - 166, 2005
  • N. Kilibarda, M. Baltić, V. Teodorović, M. Dimitrijević, N. Karabasil, Paraziti riba i zdravlje ljudi, II Međunarodna konferencija i mini sajam “RIBARSTVO”, Zbornik predavanja, pp. 155 - 160, 2005
Univerzitet Singidunum © 2017