117,1415

Dušan Borovčanin

dborovcanin|mmnkk|singidunum.ac.rs

Dušan Borovčanin je rođen 28.11.1991. u Beogradu, SR Jugoslavija.

Dušan Borovčanin je prodekan za nastavu i docent na Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment, Univerziteta Singidunum u Beogradu i gostujući profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Strazburu. Od juna 2021. godine  obavlja i funkciju direktora Kongrsnog biroa Turističke organizacije Srbije. Od februara 2022. godine angažovan je na fukciji projektnog menadžera izrade kandidature Beograda i R. Srbije za Specijalizovani EXPO 2027.

Dobitnik je priznanja "The meeting star" kao najuticajniji predstavnik destinacije u Evropi od strane Kongres Magazina. Nosilac je stipendije Ministarstva prosvete, nauke i visokog obrazovanja kao jedan od 1.000 najtalentovanijih mladih istraživača u zemlji.

Član je uređivačkog odbora dva međunarodna naučna časopisa "Academica Turistica - Tourism and Innovation journal” i “International Journal of Business Events and Legacies”. Prethodno radno iskustvo sticao je kroz rad u hotelijerstvu u hotelima: Hotel M, Holiday Inn Beograd, Square Nine i kompaniji Mona Hotel Management.

Govori, francuski, engleski i italijanski jezik. Zaljubljenik u sport, turizam i hotelijerstvo. Ponosni finišer preko 10 polumaratona i rekreativni teniser.


Obrazovanje:

  • Doktorske studije
    Univerzitet Singidunum,
    Departman za poslediplomske studije i međunarodnu saradnju, 2015-2020
  • Master studije
    Univeritet Singidunum,
    Departman za poslediplomske studije i međunarodnu saradnju, 2014-2015
  • Srednja škola
    Treća beogradska gimnazija,
    Bilingvalno odeljenje -francusko-srpsko (društveno-jezički smer), 2006-2010
  • Osnovne studije
    Univeritet Singidunum,
    Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment, 2010-2014

Knjige:

  • D. Borovčanin, M. Lesjak, Sportski turizam, Univerzitet Singidunum, 2021

Radovi u časopisima:

  • J. Gajić, M. Savković, D. Borovčanin, STUDENT LEADERS ON BOLOGNA PROCESS IMPLEMENTATION – ADVANTAGES, SHORTCOMINGS AND PERSPECTIVES, TEME - časopis za društvene nauke, Vol. XLV, No. 1, pp. 43 - 56, Apr, 2021
  • Borovcanin D., Cuk I., Lesjak M., Juvan E., The Importance of Sport Event on Hotel Performance for Restarting Tourism After COVID-19, Societies, Vol. 10, No. 4, pp. 1 - 13, Dec, 2020
  • D. Borovčanin, N. Kilibarda, Assuring good food handling practices in hospitality, financial costs and employees’ attitudes: A case study from Serbia, Meat Technology, Vol. 61, No. 1, pp. 82 - 94, Jul, 2020
  • N. Kilibarda, N. Karabasil, S. Grbić, D. Borovčanin, F. Đoković, Poslovanje hranom u ugostiteljstvu u skladu sa principima dobre prakse i sistema analize opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka, Veterinarski žurnal Republike Srpske, Vol. XX, No. 1-2, pp. 21 - 35, 2020
  • D. Borovčanin, M. Knežević, Č. Slobodan, Dinamičko upravljanje cenama - teorija ili stvarnost za tržišta u razvoju - studija slučaja Srbije, Ekonomika preduzeća, Vol. 67, No. 3-4, pp. 273 - 281, 2019
  • M. Knežević, S. Čerović, D. Borovčanin, A. Unković, Primena IPA metoda u analizi zadovoljstva gostiju u hotelskim preduzećima, Ekonomika preduzeća, Vol. 65, No. 3-4, pp. 245 - 258, 2017

Radovi na konferencijama:

  • D. Mandić, M. Knežević, D. Borovčanin, Using Robotization and Automatization to Achieve Competitive Advantage in the Hospitality Industry, SITCON 2022 - Tourism destination competitiveness – current challenges and future perspectives, pp. 57 - 62, Oct, 2022
  • D. Borovčanin, M. Knežević, D. Mandić, A. Panić, Uporedna analiza uticaja pandemije COVID-19 na kongresni turizam u regionu centralne i istočne Evrope, pp. 195 - 203, Dec, 2021
  • D. Borovčanin, A. Panić, Procena uticaja organizacije masovnog sportskog događaja na turističku industriju: Studija slučaja Beogradski maraton i grad Beograd, pp. 204 - 217, Dec, 2021
  • D. Borovčanin, N. Kilibarda, M. Milošević, M. Knežević, EVALUATION OF HOTEL EMPLOYEES’ SATISFACTION USING UGC (USER GENERATED CONTENT), Proceedings from International Scientific Conference on Information Technology and Data Related Research, pp. 134 - 138, Oct, 2020
  • N. Kilibarda, N. Karabasil, S. Grbić, D. Borovčanin, F. Đoković, Ugostiteljstvo – poslovanje hranom u skladu sa principima dobre prakse i sistema analize opasnosti i kritičnih kontrolnih tačaka, 2020
  • M. Gligorić, T. Kokić, A. Obradović, D. Borovčanin, Strategijsko upravljanje resursima privrednog društva: Komparativna analiza sistema za planiranje poslovnih resursa (ERP) i računovodstvenih informacionih sistema (RIS), pp. 269 - 274, Apr, 2019
  • N. Kilibarda, D. Borovčanin, I. Brdar, M. Milošević, Validacija upitnika stava o bezbednosti hrane tokom putovanja - primena mrežnih platformi u istraživanjima, pp. 418 - 423, 2019
  • N. Maenza, M. Dubičanin, D. Borovčanin, Zadovoljstvo učenika đačkim ekskurzijama i posetama verskim objektima, pp. 174 - 182, Jun, 2017
  • M. Knežević, D. Borovčanin, V. Džamić, CAN WE RELY ON INTERNET DISTRIBUTION SYSTEMS’ RATING? A CASE STUDY OF BOOKING.COM AND HRS.COM, pp. 83 - 86, Oct, 2016
  • D. Borovčanin, A COMPARATIVE ANALYSIS ON HOTEL FINANCIAL PERFORMANCE, pp. 198 - 201, Sep, 2015
  • D. Borovčanin, IMPROVING CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT USING MODERN INFORMATION TECHNOLOGY IN HOTEL INDUSTRY, pp. 1032 - 1035, May, 2014

Ostali radovi:

  • D. Borovčanin, M. Lesjak, Sport Tourism Participants, Encyclopedia of Tourism Management and Marketing, pp. 217 - 220, Edward Elgar Publishing, UK, Aug, 2023
  • T. Radojević, D. Borovčanin, Hotel Business Service, In D. Buhalis (Eds.), Encyclopedia of Tourism Management and Marketing, pp. 589 - 591, Edward Elgar Publishing, Aug, 2022
  • M. Lesjak, D. Borovčanin, O. Simović, Tourism: Systems Methodology in Special Interest Tourism, pp. 35 - 68, Verlag Dr. Kovač, Hamburg, Germany, 2022
Univerzitet Singidunum © 2024