117,2078

Naši studenti osvojili Project Management Championship 2020

Tim Srbija koji čine studenti Univerziteta Singidunum Dijana Heger, Kristina Simonović i Milan Milićević, pod mentorstvom doc. dr Gorana Avlijaša, pobedio je na najznačajnijem međunarodnom studentskom takmičenju iz Upravljanja projektima International Project Management Championships (IPMC 2020). 

Naši studenti osvojili Project Management Championship 2020

Međunarodno takmičenje održano je u petak 26. juna i okupilo je nacionalne pobednike i najbolje timove Srbije, Austrije, Finske, Nemačke, Litvanije, Holandije, Rusije i Španije. Prvobitan plan je bio da se finale održi u Litvaniji, zemlji prošlogodišnjeg pobednika, ali je zbog pandemije COVID-19 takmičenje realizovano na daljinu sa matičnih Univerziteta.

Zadatak u finalu je bilo planiranje i realizacija projekta u okviru veoma zahtevne računarske simulacije Spatium koju potpisuje kompanija Prendo Simulations iz Velike Britanije. U do kraja neizvesnom finalu, studenti su više od 7 sati pokušavali da ostvare zacrtane ciljeve projekta u pogledu roka završetka, troškova, profita i zadovoljstva stejkholdera. Drugo mesto osvojio je tim Austrije, a treće tim Litvanije.

Naši studenti osvojili Project Management Championship 2020 - 2

Studentsko takmičenje svake godine organizuje International Project Management Association (IPMA), koju sačinjavaju nacionalna udruženja za upravljanje projektima iz 73 zemlje. Takmičari najpre kreću od nacionalnog nivoa, a u nacionalnim kvalifikacijama 2020. godine učešće je uzelo ukupno 189 timova iz 9 zemalja. Nakon nacionalnih kvalifikacija održana su nacionalna finala.

Naši studenti osvojili Project Management Championship 2020 - 3

Kvalifikacije u Srbiji su održane 23. februara, a učešće je uzelo 25 domaćih timova sa 11 Univerziteta i fakulteta koji u svojim nastavnim programima imaju predmet Upravljanje projektima. U kvalifikacijama studenti su rešavali elektronski test od 100 pitanja za 100 minuta koja je zadala IPMA. Nacionalno finale je održano 01. marta, a najboljih 6 timova iz Srbije rešavalo je računarsku simulaciju koju potpisuje Harvard Business Publishing.

Naši studenti osvojili Project Management Championship 2020 - 4

Tim Univerziteta Singidunum ostvario je najbolji rezultat u sva tri formata i nivoa takmičenja – u nacionalnim kvalifikacijama, finalu nacionalnog takmičenja i međunarodnom takmičenju.

Čestitamo Dijani, Kristini i Milanu na posvećenosti, trudu i izuzetnom rezultatu!

Naši studenti osvojili Project Management Championship 2020 - 5

Univerzitet Singidunum © 2023