117,2078

Naš student informatike na razmeni u Letoniji

Student Fakulteta za informatiku i računarstvo, Luka Aničin trenutno boravi na Univerzitetu Liepaja, Letonija. Stipendija u okviru Erazmus + programa studentske mobilnosti Luki je omogućila studije na Univerzitetu Liepaja u trajanju od pet meseci.

Luka-Anicin-Liepaja

"Na Univerzitetu Liepaja sam upoznao mnogo zanimljivih ljudi iz raznih krajeva sveta. Atmosfera u studentskom domu je vrlo prijatna, svi se družimo i pomažemo." - napisao je kolega Aničin svoje utiske o studentskoj razmeni.

"Što se tiče samog fakulteta i profesora, sve je bolje nego što sam očekivao. Profesori su uvek tu da mi pomognu. Predmeti su osmišljeni tako da studenti koji su na četvorogodišnjim studijama imaju svoje projekte i na njima rade tokom studija, pa je i meni predloženo da odaberem projekte na kojima ću raditi u okviru izbornih predmeta. Pružena mi je prilika da profesorima predstavim projekte na kojima sam radio pre dolaska na Univerzitet Liepaja, pa sada na predavanjima i vežbama učim i radim na njima. Na Univerzitetu Liepaja će 24. marta biti organizovan dan predstavljanja diplomskih i master radova, a meni je omogućeno da u okviru poster sesije predstavim program koji sam napravio." - istakao je Luka Aničin.

Univerzitet Singidunum © 2023