117,1015

Moje Erazmus+ iskustvo

Moje ime je Nađa Janković i student sam Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment. U zimskom semestru 2017/2018 učestvovala sam u Erazmus+ mobilnosti studenata. Izabrala sam Univerzitet Kauno kolegija u Kaunasu u Litvaniji.

Kaunas je drugi grad po veličini u Litvaniji, između dva svetska rata bio je glavni grad Litvanije. Grad je jako lep, ima za svakoga ponešto, od klizanja, kuglanja, bioskopa pa do pozorišta. Svaki dan je ispunjen različitim aktivnostima. Društveni život je nešto na čemu Litvanci potenciraju, tako da u svakom trenutku postoji neko druženje, događaj i aktivnost. Moj smeštaj je bio u studentskom domu iz razloga što je jako blizu Univerziteta, uvek ima društva i nekih događaja, a i dosta je povoljnije od stana.

Moje Erazmus+ iskustvo - 1

Moji utisci o studiranju u inostranstvu su jako pozitivni, sve mi se dopalo i imala sam divne ljude oko sebe. Naučila sam kako je to živeti u stranoj zemlji 5 meseci, kako se prilagoditi životu u domu, kako je živeti sa kulturološkim razlikama koje razmena pruža. Moj savet za sve studente je da idu na razmenu čim se pruži prilika, to je jedinstveno iskustvo koje je jako teško prepričati i koje ostavlja veliki trag u vašem životu.

Moje Erazmus+ iskustvo - 2

Univerzitet Singidunum © 2024