117,1777

Predstavljamo uspešne studente Univerziteta Singidunum

Kako studirati i raditi istovremeno? Kako iskoristiti stečeno znanje na fakultetu i upotrebiti ga u poslovnom okruženju? Odgovore na ova pitanja su dali naši uspešni studenti koji rade u kompaniji Engineering Software Lab: Tamara Dragović, Nikola Ugarković i Stefan Atanasković.

Moje ime je Tamara Dragović. Student sam Tehničkog fakulteta Univerziteta Singidunum, smer Softversko i informaciono inženjerstvo. Tokom studiranja, tačnije u trećoj godini studija zaposlila sam se u kompaniji Engineering Software Lab. Sada sam četvrta godina studija i zaposlena sam na poziciji Junior Solution developer. Moje radno mesto zahteva posvećenost, primenu već stečenog znanja programiranja, motivaciju za svakodnevnim učenjem novih tehnologija i usavršavanje timske komunikacije. Trenutno radim na globalnoj platformi Digital Enabler (eng.it/en/our-platforms-solutions/digital-enabler) , tačnije, Digital Enabler for Smart Cities. Glavna namena ove platforme je da novim tehnologijama unapredi način korišćenja Big Data, gradovima širom Evrope. Moj posao obuhvata razvoj dva servisa koji su deo ove platforme a to su Device manager i Rule manager. Moj tim pod nazivom Select4Cities je jednim delom u Beogradu a drugim delom u Palermu. Studiranje na Univerzitetu Singidunum meni predstavlja jedno veoma značajno iskustvo. Posvećenost i podrška studentima u sticanju znanja najsavremenijih tehnologija od strane profesora i asistenata na Univerzitetu Singidunum je na visokom i profesionalnom nivou. Tehnologije koje su najtraženije na tržištu, na kvalitetno osmišljenim predavanjima profesori, kao i astistenti na vežbama, omogućavaju da se svaka od tih tehnologija savlada na adekvatan način. A u isto vreme projekti koji su rezultat našeg samostalnog zalaganja i učenja, uz naravno svu podršku, obezbeđene materijale i konsultacije sa profesorima i asistentima, omogućavaju nam da sve savremene tehnologije savladamo na onaj način na koji kasnije u praksi to znanje i primenjujemo. Preporučila bih Univerzitet Singidunum svima koji žele da se njihova karijera zasniva ne samo na teorijskom, već što je još bitnije, na praktičnoj primeni tog znanja, onima koji žele i znaju da iskoriste sve ono što Univerzitet Singidunum pruža svojim studentima.

Predstavljamo uspešne studente Univerziteta Singidunum - 1

Moje ime je Nikola Ugarković. Osnovne studije iz oblasti Softversko i informaciono inženjerstvo trenutno završavam na Univerzitetu Singidunum. Zaposlen sam kao .Net Developer i kao AX Developer. Moj posao kao .NET Developer je da odradim neke zadatke vezane za Back end deo projekta , a kao AX Developer moj trenutni zadatak je da kreiram neku biznis logiku za određeni proizvod. Da upišem Singidunum odlučio sam se posle detaljnog istraživanja o fakultetu i nastavnom kadru. Singidunum bi preporučio svima, prvenstveno zbog profesora koji su profesionalni i stručni, svako predavanje ili vežbe se trude da učine zabavnijim tako da što više studenti nauče. Saveti prof. dr Nebojše Bačanina Džakule su mi mnogo pomogli po pitanju karijere i mog učenja .Studiranje na Univerzitetu Singidunum mi je omogućilo lakše snalaženje u poslu tako što sam mogao da primenim sve praktične stvari na realnom projektu.

Predstavljamo uspešne studente Univerziteta Singidunum - 2

Moje ime je Stefan Atanasković. Moje radno mesto se sastoji od istraživanja i razvoja novih mogućnosti za aplikaciju na kojoj radi moj tim. Obično postoji koncept koji želimo da implenetiramo, uglavnom iz oblasti Data Science i Machine Learning, a moj zadatak je da istražim potencijalna rešenja i da ih predstavim timu. Kada se tim složi da smo našli najbolje rešenje za naše potrebe, ja razvijam rešenje, uglavnom u formi REST API-a. Tehnologija koje se najčešće koristi je Python i njegove brojne biblioteke za mašinsko učenje i obradu i analizu podataka. Upisao sam Fakultet za informatiku i računarstvo, zato što je to delovala kao najbolja prilika za razvoj mog znanja. Moje iskustvo na fakultetu je bilo zasta prijatno i produktivno, upoznao sam odlične prijatelje koji su podjednako zainteresovani za napredak i razvijanje znanja u IT oblastima, profesori su krajnje korektni i uvek izlaze u susret. Količina znanja koje se može steći je zaista velika. Pomoću znanja koje sam stekao na fakultetu lako sam se prilagodio atmosferi i zahtevima posla. Bez poteškoća sam primenio znanje stečeno na fakultetu na realne projekte.

Predstavljamo uspešne studente Univerziteta Singidunum - 3

Engineering Group je italijanska kompanija koja posluje u oblasti digitalne transformacije. Kao deo ove globalne kompanije je i Engineering Software Lab d.o.o kompanija koja se bavi konsaltingom, upravljanjem projektima i razvojem informacionih sistema. Nudi usluge, proizvode i konsaltinga kroz mrežu od oko 9000 zaposlenih u približno 50 kancelarija u Italiji, Belgiji, Nemačkoj, Španiji, Srbiji, SAD-u, Brazilu i Argentini. Više o ovoj kompaniji pogledajte na sledećoj URL adresi: eng.it.

Univerzitet Singidunum © 2023