117,2078

Naši studenti učestvovali na takmičenju iz Upravljanja projektima

U nedelju 14. marta 2021. godine je završeno nacionalno studentsko takmičenje iz Upravljanja projektima (PMC 2021), gde je tim Univerziteta Singidunum ostvario zapaženo učešće.
Naša ekipa je osvojila DRUGO mesto u kvalifikacijama i ČETVRTO mesto u finalu.
Univerzitet Singidunum je predstavljao novi mešoviti tim u sledećem sastavu: Teodora Dobrosavljević ( Poslovna ekonomija, IV godina), Pavle Kuzmanović (Informacione tehnologije, III godina) i Teodora Gerzić (Informacione tehnologije, II godina). Mentor je bio prof. dr Goran Avlijaš. Takmičenje je održano u potpunosti na daljinu (rad od kuće), u standardna dva kruga, ali i nikad većoj konkurenciji.

Naši studenti učestvovali na takmičenju iz Upravljanja projektima - 1

Kvalifikaciona runda održana je 7. marta u kojoj je 170 takmičara u 46 timova rešavalo test od 100 pitanja i borilo se za mesto u finalu. Osim ekipe Univerziteta Singidunum još 18 fakulteta i visokih škola imalo je svoje predstavnike: FON, FPN, Arhitektonski, Mašinski, Građevinski i Filozofski fakultet iz Beograda, TF Bor, FTN Novi Sad, Elektronski i Ekonomski fakultet iz Niša, FTN Čačak, Fakultet inženjerskih nauka Kragujevac, Visoka škola elektrotehnike i Visoka građevinsko-geodetska škola iz Beograda, Fakultet za projektni menadžment, Fakultet za poslovne studije i pravo, Beogradska akademija poslovnih i umetničkih strukovnih studija. U takvoj konkurenciji naši studenti su osvojili drugo mesto.

Naši studenti učestvovali na takmičenju iz Upravljanja projektima - 2

Finale je održano 14. marta i okupilo najboljih 6 timova iz kvalifikacija: 4 tima sa FON-a, tim Univerziteta Singidunum i tim Fakulteta za projektni menadžment. Uprkos vanrednim okolnostima naš tim se vredno pripremao, oslanjao na znanje i iskustvo prethodnih godina. U finalu je kao zadatak došla nova platforma SimProject, pa je kraće prilagođavanje koštalo naš tim nešto boljeg plasmana. Zahvaljujući pobedi prošlogodišnjeg tima Univerziteta Singidunum na evropskom takmičenju - međunarodno takmičenje će se održati u septembru u Srbiji.

Univerzitet Singidunum © 2023