117,1015

Naši studenti na stručnoj praksi u Rimu

Studenti Fakulteta za informatiku i računarstvo Univerziteta Singidunum: Sandra Cako, Nur Gdhaib, Marko Tmušić, Bogdan Nikić i Nikola Lazić borave od 3. oktobra 2016. godine na jednomesečnoj stručnoj praksi u kompaniji OmnitechIT u Rimu.

Omnitech praksa - slika 2

Oni su prva grupa studenata, koji će nakon ove prakse biti zaposleni ili dobiti plaćenu praksu u kompaniji Omnisecure u Beogradu. Druga grupa od šest naših studenata će u toku novembra biti na istoj praksi u "večnom gradu".

Omnitech praksa - slika 5

Prenosimo Vam iskustva studenata:

Omnitech praksa - slika 6

Sandra Cako, student IV godine Fakulteta za informatiku i računarstvo:

"Trenutno je nas petoro ovde u Rimu. Učimo savremene metode IT Security-ja, od implementacije rešenja raznih vendora, testiranja, održavanja do podrške. Ja sam odmah dodeljena na realni projekat koji za cilj ima intergraciju CA rešenja API Gateway sa takođe CA rešenjem Advanced Authentication. Projekat će biti realizovan u Banjaluci, a za sada na tome i radim i učim sa kolegom iz Rima. Svi smo zadovoljni, družimo se, učimo i usavršavamo."

Omnitech praksa - slika 4

Marko Tmušić, student master studija Univerziteta Singidunum

"Ja sam radio na IBM proizvodima, Identity and Access Management (IBM ISAM) i IBM Federation, koje se bave kontrolom pristupa - autentifikacijom, autorizacijom, omogucavanjem SSO (Single Sign On) i OpenID servisa. Zadovoljstvo mi je da radim sa kolegama iz Italije i zahvalan sam sto mi je pružena prilika da dodjem u Rim i primenim i unapredim svoja znanja iz oblasti IT bezbednosti."

Omnitech praksa - slika 1

Bogdan Nikić, student III godine Fakulteta za informatiku i računarstvo:
"Što se tice našeg posla ovde, najbitnije su sledeće stvari:

  • U Rimu se trenutno nalazimo nas petoro studenta
  • Pošto se OmnitechIT bavi implementacijom različitih softvera za zaštitu sistema, raspoređeni smo na različite proizvode raznih firmi kao sto su CA i IBM
  • Kolege Nur, Sandra i ja radimo sa CA proizvodima dok Marko i Nikola rade sa IBM (to samo znači da smo, što se znanja i upoznavanja prozivoda tiče, raspoređeni po skoro svim frontovima)
  • Svi radimo na konkretnim projektima, sa laptopova koje smo dobili, sa ili bez mentora koji su nam dodeljeni (svako je dobio po senior konsultanta kao mentora).

Ekipa kompanije OmnitechIT iz Rima je jako druželjubiva, radna i uvek voljna da pomogne, lepo smo se združili s njima i nadam se da će tako ostati do kraja našeg boravka ovde."

Omnitech praksa - slika 7

Univerzitet Singidunum © 2024