Sinigudnum logo
Online Studiranje u Srbiji

U poslednjih nekoliko godina onlajn nastava postala je sve popularnija u obrazovnom sektoru kako u svetu, tako i u Srbiji. Nakon pojave pandemije kovida 19, mnoge visokoškolske ustanove širom sveta bile su primorane da se prebace na onlajn model nastave, što je dovelo do iznenadne promene u načinu realizacije predavanja i vežbi.

Univerzitet Singidunum je bio među prvima u Srbiji koji su primenili onlajn model nastave nakon proglašenja pandemije u martu 2019. godine. Tehnička opremljenost, agilan pristup i stručan tehnički kadar omogućili su da se Univerzitetu Singidunum brzo prebaci sa klasičnog na onlajn model nastave.

Dobru praksu koju je Univerzitet Singidunum imao tokom pandemije zadržao je i nakon ukidanja mera prouzrokovanih pojavom pandemije kovida 19, ali sada u kombinovanom, hibridnom modelu. Hibridni model nastave kombinuje onlajn i nastavu uživo, što donosi mnoge prednosti. Fleksibilnost je jedna od najvažnijih prednosti, jer studenti mogu prilagoditi svoje obaveze i raspored u skladu sa predavanjima koja se realizuju uživo i snimljenim video materijalima koji su im na raspolaganju nakon realizovane nastave. Ovaj vid studiranja omogućava studentima pristup gradivu u bilo koje vreme i olakšava ponovno gledanje predavanja/vežbi i korišćenje drugih materijala koji su dostupni 24 sata dnevno.

Hibridni model nastave donosi olakšice po pitanju troškova studiranja za studente koji ne žive u Beogradu, Nišu i Novom Sadu - gradovima gde se realizuje nastava na Univerzitetu Singidunum. U tom slučaju, studenti nemaju dodatnih troškova smeštaja i svakodnevnog putovanja na fakultet. Ovaj vid studiranja omogućava pristup znanju i studentima koji žive u udaljenim područjima ili onima koji zbog zdravstvenih ili drugih razloga ne mogu prisustvovati nastavi uživo.

Implementacija hibridnog modela nastave donosi mnoge prednosti i značajno unapređuje proces savladavanja gradiva. Hibridni model nastave je budućnost visokog obrazovanja i omogućava studentima da postanu fleksibilniji i prilagodljiviji u pogledu svojih obrazovnih obaveza.Da li Vam je potrebna pomoć?

close
send