Sinigudnum logo
Ali Elsadai - Libija

Zovem se Ali Elsadai i dolazim iz Libije. Studiram informatiku i računarstvu na Univerzitetu Singidunum. U Srbiju sam sa ocem, koji je sada na doktorskim studijama, došao 2014. godine, tako da se cela moja porodica preselila ovde. Moja rodna zemlja, Libija, je na severu Afrike, na obali Mediteranskog mora. Na jugu Libije nalazi se Sahara, najveća pustinja na svetu. U Libiji ima dosta zanimljivih mesta i 2.000 km obale Mediteranskog mora što doprinosi razvoju turizma.

Medija klub: Na koji način ste se odlučili da upišete Univerzitet Singidunum?

Ali: Kada sam se preselio ovde tražio sam Univerzitet koji ima program na engleskom jeziku. Ostali Univerziteti su imali samo master i doktorske studije na engleskom. Od oca sam čuo da Univerzitet Singidunum ispunjava uslove i odlučio sam da se upišem.

Ali-Elsadai-5

Uporedite školski sistem u državi iz koje dolazite sa školskim sistemom u Srbiji.

Ali: Školski sistemi su veoma slični ali ipak postoje razlike. Jedna od razlika se tiče ispitnog roka. U Libiji imamo samo dva. Morate da položite predmet ili u prvom ili u drugom ispitnom roku, u suprotnom vam taj predmet ostaje za sledeću godinu, što ovde nije slučaj.

Ali-Elsadai-6

Da li ste zadovoljni načinom na koji se predavanja odvijaju? Da li je Univerzitet Singidunum ispunio vaša očekivanja?

Ali: Da, veoma sam zadovoljan. Zapravo, imao sam koristi u svim aspektima, od jezika do nastavnog materijala. Ovde se učenje dosta zasniva na praksi, što je meni kao studentu informatike veoma bitno.

Ali-Elsadai-8

Kakvi su vaši planovi po završetku studija?

Ali: Planiram da upišem master studije. Nadam se da ću diplomu osnovnih studija dobiti sledeće godine, ako položim sve ispite. Posle toga planiram da se vratim u Libiju i da radim kao profesor na Univerzitetu ili da osnujem svoj biznis.

Ali-Elsadai-2

Opišite svoje dosadašnje iskustvo na Univerzitetu Singidunum.

Ali: Sjajno!

Ali-Elsadai-1

Intervju i tekst: Milica Simonovski, studentkinja prve godine Anglistike na Univerzitetu Singidunum.

Fotografije: Nataša Paunović, studentkinja prve godine Poslovnog fakulteta u Beogradu.

Medija klub studenata Univerziteta Singidunum.

Ali-Elsadai-4



Da li Vam je potrebna pomoć?

close
send