Sinigudnum logo
Studenti univerziteta singidunum šampioni u programiranju

Ekipa studenata Univerziteta Singidunum pobednik je BNE Hakatona (BNE HAKATON - BITE OF A WEB) koji je održan prošlog vikenda u Beogradu i za sobom je ostavila sve druge ekipe sa državnih i privatnih fakulteta.

b-hackathon-2016.png

Kako RTS navodi, takmičilo se osam ekipa sa državnih i privatnih fakuteta koji u Beogradu obrazuju buduće programere. Najbolji su bili studenti četvrte godine Univerziteta Singidunum (Nikola Arsić i Sava Lazić) kojima se pridružio i jedan kolega sa FON-a (Aleksa Đokić) - tim GA2S, što je i dokaz saradnje mladih ljudi bez predrasuda o privatnim i državnim obrazovnim institucijama.

Hackathon slika pobednika

Takmičari su imali zadatak da za 24 sata stvore aplikaciju koja će korisnicima omogućiti da brzo pronađu željenu stranicu odnosno mini pretraživač (search engine) i time su pokazali da to i nije toliko teško koliko se misli. Kako se navodi na sajtu projekta ”Brand New Engineers - Od integrala do inženjera” pod čijim okriljem se realizuje takmičenje, ograničenje su samo znanje i kreativnost timova i vreme.

Tim Univerziteta Singidunum je pokazao da im ni znanja ni kreativnosti ne nedostaje, a da su im vremenski okviri samo podstrek. Time su dokazali da na njih privreda može da računa i da će nekoj kompaniji biti nezamenljivi sradnici, što i jeste jedan od najvažnijih ciljeva ovog takmičenja.

Nikola Arsić, član šampionske ekipe Univerziteta Singidunum kaže da je njegova ekipa već duže na okupu i da su do sada razvijali različite veb sajtove, iako im je ovo tek prvo takmičenje na kom su učestvovali.

Predsednik Univerziteta Singidunum prof. dr. Milovan Stanišić povodom vesti o ovoj izvanrednoj pobedi programera sa Univerziteta Singidunum kaže: ”Ponosan sam na studente Univerziteta Singidunum koji ovakvim pobedama daju poseban smisao radu svih profesora i studenata našeg univerziteta i njihovoj zajedničkoj posvećenosti konstantnom unapređenju i osavremenjivanju nastave i programa, kao bi odmah mogli da budu produktivni u privrednom okruženju”.

BNE Hakatona (BNE HAKATON- BITE OF A WEB) je organizovalo Udruženje studenata elektrotehnike Evrope - Lokalni komitet Beograd, pod generalnim pokroviteljstvom kompanije Bajtaut (biteout).

ČESTITAMO STUDENTIMA UNIVERZITETA SINGIDUNUMDa li Vam je potrebna pomoć?

close
send