Sinigudnum logo
Druga grupa naših studenata na stručnoj praksi u Rimu

Studenti Fakulteta za informatiku i računarstvo Univerziteta Singidunum: Lana Ostojić, Kristina Kunjadić Ćulibrk, Nikola Milosavljević i Dušan Pajić borave od 7. novembra 2016. godine na jednomesečnoj stručnoj praksi u kompaniji OmnitechIT u Rimu.

druga-grupa-nasih-studenata-na-strucnoj-praksi-u-rimu-2016-001

Oni su druga grupa studenata, koji će nakon prakse u "večnom gradu" biti zaposleni ili dobiti plaćenu praksu u kompaniji Omnisecure u Beogradu.

Prenosimo utiske naših studenata:

Kristina Kunjadić-Ćulibrk, master

U okviru prakse kompanije OmnitechIT dobila sam priliku da učim i radim na proizvodima koji pružaju visok nivo organizacije i bezbenosti unutar velikih korporativnih informacionih sistema. Sarađivala sam ne samo sa kolegama iz Italije, već i sa kolegama iz Španije, na engleskom i španskom jeziku. Ovo iskustvo nam je omogućilo da tokom našeg jednomesečnog boravka u Rimu steknemo veštine neophodne za dalji razvoj karijera.

druga-grupa-nasih-studenata-na-strucnoj-praksi-u-rimu-2016-004

Nikola Milosavljević, student IV godine Fakulteta za informatiku i računarstvo

Angažovan sam da radim na projektu, uz podršku mentora, jer u firmi smatraju da je najbolji način učenja upravo rad i snalaženje u realnim situacijama. Srećni smo što smo dobili priliku da znanje stečeno na Univerzitetu Singidunum u Beogradu upotpunimo ovim treningom u Rimu.

druga-grupa-nasih-studenata-na-strucnoj-praksi-u-rimu-2016-002

Lana Ostojić, student III godine Fakulteta za informatiku i računarstvo

Poput prve grupe koja je bila u Italiji u oktobru, tokom ovih mesec dana prakse usavršavali smo znanja o različitim softverima koji su nam dodeljeni. Uz prisustvo mentora postepeno smo uvođeni u projekte, odrađivali raznovrsne zadatke i tako sticali iskustva neophodna da kasnije samostalno iznesemo projekat. Podrška seniora nije izostala ni u jednom trenutku, kako mentora tako i drugih zaposlenih, sve u cilju da što bolje savladamo način poslovanja,komunikacije sa klijentima kao i implementaciju samih softvera. Zadovoljstvo nam je bilo da sarađujemo i ujedno učimo od konsultanata iz Rima.

druga-grupa-nasih-studenata-na-strucnoj-praksi-u-rimu-2016-006

Dušan Pajić, student III godine Fakulteta za informatiku i računarstvo

Ovih mesec dana u Rimu su bili neverovatno iskustvo. Radili smo na najnovijim softverskim rešenjima iz oblasti IT security-ja za identifikaciju i kontrolu pristupa sistemu.Zahvalan sam na organizovanju ove prakse jer sam, pored ogromne količine znanja i iskustva koje sam stekao, posetio i jedan od najlepših gradova na svetu. Radno okruženje je neverovatno, svi ljudi su veoma pristupačni i prijatni, bilo je uživanje raditi mesec dana za Omnitech u Italiji.

druga-grupa-nasih-studenata-na-strucnoj-praksi-u-rimu-2016-005

Ova grupa studenata završava stručnu praksu u Rimu u petak 2. decembra 2016. godine.Da li Vam je potrebna pomoć?

close
send