Sinigudnum logo
Uspešni diplomci Univerziteta Singidunum
Nenad Džambašević, Amazon
Nenad Džambasević - Amazon

Moje ime je Nenad Džambasević. Zaposlen sam na poziciji Cloud Support inženjera u kompaniji Amazon Web Services u Dablinu, Republika Irska. Prethodno radno iskustvo stekao sam u kompaniji Telenor Srbija, na pozicijama Vodeći inženjer za informacionu bezbednost i Viši stručni saradnik inženjer IT sistema. 

Pozicija Cloud Support inženjera podrazumeva rad sa korisnicima Amazon cloud-a, pomoć pri dizajniranju kompletne IT arhitekture, kao i rešavanje kompleksnih problema na nivou operativnog sistema ili aplikacionog steka.

Kao začetnik i lider u oblasti Cloud Computing-a, Amazon se svrstava među pet najvećih svetskih IT kompanija. Lista korisnika Amazon cloud-a je sama po sebi više nego impresivna, ako se uzme u obzir činjenica da su među njima sledeće kompanije: Netflix, Adobe Systems, Nokia, AirBnB, Vodafone itd. Takođe, mnoge državne institucije i agencije poput NASA-e, FINRA i FDA u Sjedinjenim Američkim Državama ili BBC-ja u Velikoj Britaniji koriste Amazon cloud.

Imajući u vidu da je Amazon jedan od tehnoloških lidera u svetu, sam rad u ovoj kompaniji zahteva visok stepen poznavanja relevantnih tehnologija, kao i samostalnost u prihvatanju i razvoju novih tehnologija. Studiranje na Univerzitetu Singidunum mi je omogućilo da steknem neophodna znanja i veštine u oblasti informacionih tehnologija, i pružilo mogućnost da radim u liderskim kompanijama, poput Telenora i Amazona. Posebno bih istakao važnost studijskog programa koji je posvećen C/C++ programiranju, mrežnim tehnologijama i bezbednosti podataka. Stečeno znanje mi je omogućilo da se dodatno usavršavam u oblastima kao što su: Linux/Unix operativni sistemi, računarske mreže, sistemsko programiranje, visoko dostupni sistemi za skladištenje i bezbednost podataka.

Jedna od prednosti studiranja na Univerzitetu Singidunum jeste posvećenost i dostupnost profesora i asistenata što predstavlja veliku pomoć i dodatnu motivaciju u toku studija.

Moj savet budućim kolegama jeste da iskoriste priliku i upišu Univerzitetu Singidunum, koji će im omogućiti da steknu neophodna znanja i veštine za dalji razvoj i uspeh u karijeri.  

Povratak na studijski program Računarske nauke

Da li Vam je potrebna pomoć?

close
send