Sinigudnum logo
Uspešni diplomci Univerziteta Singidunum
Naši studenti - Stefan Milošević
Naši studenti - Stefan Milošević

Moje ime je Stefan Milošević i student sam treće godine Informacionih tehnologija na Univerzitetu Singidunum. Ovde studiram na engleskom jeziku. Moje iskustvo na Univerzitetu Singidunum je kratko ali ispunjeno brojnim dešavanjima. Tokom nekoliko godina koje sam proveo na Univerzitetu Singidunum, uspeo sam da postanem blizak prijatelj sa svojim kolegama, ali i da se zajedno upustimo u zaista napredno akademsko štivo puno izazova. Tokom boravka u Beogradu, zajedno sa svojim mentorom profesorom Nebojšom Bačaninom Džakulom, sa Univerziteta Singidunum, učestvovao sam na dva istraživačka projekta/naučna rada na temu veštačke inteligencije i neuronskih mreža. Oba rada su prihvaćena na MDIS konferenciji koja je održana u gradu Sibiu, u Rumuniji. Na ovoj konferenciji predstavili smo prvi naučni rad pod nazivom „Feed-forward Neural Network Training by Hybrid Bat Algorithm”, drugi rad "Multi-layer perceptron training by genetic algorithms” prezentovali smo na konferenciji u Indiji.

Svi profesori i nenastavno osonlje na Univerzitetu Singidunum predstavljaju svetli primer akademskog profesionalizma. Posebno bih želeo da istaknem spremnost I jaku volju profesora da nas istinski upute u predmete koje predaju. Tokom svojih studija na Univerzitetu Singidunum imao sam sjajnu priliku da pronađem mentora koji mi je otvorio vrata računarskih nauka i veštačke inteligencije. U isto vreme moj mentor je stvorio duh saradnje koji mi u procesu učenja omogućava da kao student napredujem u znanju i učim kroz praktični rad i projekte.

Singidunum University students: Stefan Milosevic - 2

Veoma sam uzbuđen zbog svega što budućnost donosi ne samo ovde na Univerzitetu Singidunum, već i u Srbiji budući da je ova zemlja izrodila generaciju obećavajućih i agilnih studenata koji će, kroz međusobnu saradnju ,razvoj sopstvenih ambicija sasvim sigurno omogućiti budućim generacijama da razvijaju još veće ideje, i time doprinosu sveopštem boljitku čovečanstva.

Budući da sam student prelaznik iz Kanade, to mi daje priliku da uporedim dva obrazovna sistema i da u toj razlici pronađem zanimljive ideje za moje polje istraživanja sa namerom da doprinesem razvoju veštačke inteligencije ne samo ovde na Balkanu, već i na globalnom nivou. Univerzitet Singidunum mi je umnogome pomogao da se ovakav sled mojih ideja realizuje.

Definitivno bih preporučio Univerzitet Singidunum svakom pojedincu koji je spreman da uloži naporan rad i pronađe buduće kolege koji su jednako uzbuđeni da započnu putovanje u bilo koje od mnogih studijski polja koje Univerzitet Singidunum nudi.

Povratak na studijski program Računarske nauke

Da li Vam je potrebna pomoć?

close
send