Sinigudnum logo
Uspešni diplomci Univerziteta Singidunum
Miloš Pešić, CA Technologies
Miloš Pešić stariji referent za pretprodaju i savetnik za pitanja koja se tiču informacione bezbednosti u komapniji CA Technologies

Moje ime je Miloš Pešić (LinkedIn profil). Diplomirao sam na Fakultetu za informatiku i računarstvo Univerziteta Singidunum. Zaposlen sam na poziciji starijeg referenta za pretprodaju i savetnika za pitanja koja se tiču informacione bezbednosti u komapniji CA Technologies (Wiki Link), jednoj od najvećih nezavisnih softverskih korporacija na svetu. Trenutno sam deo CA tima koji iz glavne kancelarije smeštene u Dubaiju (Ujedinjeni Arapski Emirati) pokriva Bliski Istok i severnu Afriku.

Pomenuta pozicija podrazumeva odgovornost za softverska rešenja u oblasti informacione bezbednosti u domenu upravljanja identitetima i kontrolom pristupa. Moj posao je da spajanjem poslovnih i tehničkih potreba kompanija iz različitih industrija (naftne, zdravstvene, finansijske, državne itd), predstavim kompleksna rešenja u pomenutim oblastima, kako bih podržao tim zadužen za prodaju rešenja najvećim kompanijama u regionu.

Takođe, moj zadatak je da prezentacijama na seminarima, organizovanim od strane najvećih svetskih kompanija u polju istraživanja tržišta i tehnoloških trendova (Gartner, Forrester, ISC2 itd), pružim podršku marketing timu.

Tokom dosadašnje karijere imao sam prilike da vodim projekte i tehničko-konsultantske timove koji implemetiraju rešenja za upravljanje infomacionom bezbednošću u vodećim institucijama Evropske unije, Istočne Evrope, Balkana i Bliskog Istoka.

Studiranje na Fakultetu za informatiku i računarstvo omogućilo mi je kvalitentu osnovu u oblasti informacione bezbednosti, koja me je najviše interesovala pre početka studija. Studijski program je fokusiran na najnovije trendove i studentima omogućava konkretnu orijentaciju na poslovni plan nakon završetka studija.

Značajna razlika u prisupu asistenata i profesora Univerziteta Singidunum je posvećenost i podrška studentima u sticanju znanja iz oblasti naprednih tehnologija, čak i ukoliko one nisu obuhvaćene studijskim programom. Upravo zahvaljujući ovoj činjenici, tokom druge godine studija stekao sam internacionalni sertifikat iz oblasti računarskih mreža, koji mi je omogućio zaposlenje u jednoj od najvećih banaka u Srbiji.

Povratak na studijski program Računarske nauke

Da li Vam je potrebna pomoć?

close
send