Sinigudnum logo
Uspešni diplomci Univerziteta Singidunum
Boris Sekulić, Agile Trail Blazers
Boris Sekulić – UI/UX Developer AgileTrailblazers

Moje ime je Boris Sekulić i trenutno radim kao vodeći UI/UX Developer za AgileTrailblazers®, Washington, DC, USA. Zadužen sam za sve aspekte prezentacionog sloja razvoja softvera, kreiranja jednostavnih, modernih i elegantno dizajniranih korisničkih iskustava (UX). Tehnologije koje uglavnom koristim su NodeJS, Angular, HTML5, CSS3, JavaScript, i JQuery integrisane u agilnom okruženju za razvoj softvera. Trenutna pozicija zahteva visok nivo poznavanja novih web tehnologija, konstantno usavršavanje i učenje novih tehnologija, izvanredne komunikacione veštine, kao i timski rad u okžruženju izrazito brzog tempa. Pre nego što sam se pridružio AgileTrailablazers®, imao sam svoju manju online kompaniju, radio kao asistent i web developer na Hood College-u gde sam i završio Master u Informacionim Tehnologija, te kao web developer za Unesco Center For Peace.AgileTrailblazers® je konsultantska specijalizovana u podršci srednjim i velikim preduzećima kako bi postigla Kontinuiranu isporuku poslovnih vrednosti (Continuous Business Value Delivery®) kroz naše servise Transformacije Biznisa, Razvojnih Operacija I isporuke rešenja. (Business Transformation, DevOps, and Solutions Delivery services) AgileTrailblazers® su jedni od najuticajnijih i vodećih kompanija u Americi koje se bave agilnim transformacijama u sektorima gde su prisutne tradicionalne industrije koje vrlo teško usvajaju promene i nove trendove, i to pre svega u finansijskom i zdravstvenom sektoru. Te transformacije su uvek orijentisane ka krajnjem rezultatu visoko kvalitetne isporuke proizvoda, usavršenih i poboljšanih funkcionalnosti/funkcija istog, vremena potrebnog do plasiranja proizvoda na tržište (TTM - Time-to-Market), te vrlo angažovanim saradnicima. Razvili smo Continuous Business Value Delivery (CBVD)® uslugu koja obuhvate elemente koji su neophodni da se isporuči pravi proizvod u pravo vreme na vašem tržištu. Agiletrailblazers® su uključeni u Agile zajednicu kako bi omogućile svojim zaposlenim visoko obrazovanje i upućenost u najnovije trendove i agilne metodologije, ali isto tako I aktivno učestvuju u širenju i podršci zajednice u vidu industrijskih konferencija i članaka. Više informacija o kompaniji možete potražiti na http://www.agiletrailblazers.com/.Studiranje na Univerzitetu Singidunum mi je znatno pomoglo da se razvijam u smeru kojem sam želeo, da izgradim odličnu osnovu i znanja u Informacionim tehnologijama i stranim jezicima, koji su mi kasnije omogućili nastavak školovanja u Americi i titulu studenta generacije sa maksimalnim prosekom na Hood College-u, kao i zaposlenje nakon toga. Naročito bih naglasio podršku, nesebičnost i ljubaznost nastavnog kadra, kako profesora tako i asistenata. Takođe, podrška i u neformalnoj edukaciji mi je pomogla da ostvarim svoje ciljeve i uz aktuelni plan i program na Univerzitetu nisam imao problema da budem konkurentan na tržištu rada, kako na domaćem tako i stranom.

Svim sadašnjim i budućim studentima bih poručio da istraju na svojim putevima, da se težak rad i trud isplati, i da ništa nije nemoguće, bitno je istrajati.

Intervjue sa uspešnim diplomcima Univerziteta Singidunum objavljivaćemo u narednom periodu na sajtovina fakulteta i Centra za razvoj karijere. Ukoliko želite da podelite sa nama Vaše poslovne uspehe pišite nam na alumni@singidunum.ac.rs.

Povratak na studijski program Računarske nauke

Da li Vam je potrebna pomoć?

close
send