119,1759

Elektrotehnika i računarstvo

Pojava Interneta stvari i masivnih podataka koje kriju dragocene informacije, dovele su do značajnih promena u oblasti elektrotehnike i računarstva.

Studijski program Elektrotehnika i računarstvo je prilagodjen ovim promenama i sa pravom ga možemo nazvati “Škola 21. Veka”.

Shodno trenutnim, a naročito budućim potrebama tržišta, ovaj studijski program nudi dve izborne opcije:

  • Ugradjeni softverski sistemi (engl. Embedded Systems).
    U okviru ove izborne opcije, stiču se znanja i veštine neophodne za sintezu sistema čiji se softver izvršava na unapred odredjenoj optimizovanoj hardverskoj osnovi. U ovu kategoriju spadaju sve tzv. pametne stvari (engl. Smart Things ili Internet of Things). Pametni telefoni, satovi, kuće, autonomni automobili samo su neki od primera koji spajaju moderan hardware sa inteligentnim ugradjenim software-om.

  • Nauka o podacima (engl. Data Science).
    Nauka o podacima je proglašena za najperspektivnije zanimanje 21. veka (Harvard Business review). Ova izborna opcija prati savremeni trend pomeranja težišta sa algoritama na podatke, prouzrokovan širokom dostupnošču masovnih podataka na internetu. Izvlačenje korisnih informacija iz ovih masovnih podataka u cilju sinteze novih sistema i servisa, predstavlja centralno interesovanje ove izborne opcije.

 

Na sajtu upisa osnovih studija možete dobiti više informacija o studijskom programu i predmetima. Putem ovog sajta takođe možete obaviti i pretprijavu za upis na studijski program. 

 

U cenu školarine su uključeni udžbenici za tekući semestar.

 

Za direktnu prijavu i upis na Univerzitet Singidunum kliknite ovde.

Univerzitet Singidunum © 2017