117,0490

Važna informacija - početak nastave u akademskoj 2020/2021. godini

Nastava u akademskoj 2020/2021. godini za sve studente od I do IV godine integrisanog Univerziteta Singidunum počinje u ponedeljak, 28. septembra 2020. godine.

Rasporedi nastave su objavljeni na sajtovima fakulteta i centara i to u delu STUDENTI > RASPOREDI > RASPOREDI PREDAVANJA.

Nastava će se u skladu sa epidemiološkom situacijom obavljati online putem platforme Microsoft Teams. Sva upustva o korišćenju ove platforme možete pogledati u nastavku.

Preuzimanje platforme Microsoft Teams možete izvršiti na sledećem linku microsoft.com/en-us/microsoft-365/microsoft-teams/download-appZa pristupanje platformi Microsoft Teams koristite identične parametre koje koristite za pristup vašem @singimail.rs nalogu.

Link za pristup @singimail.rs nalogu: portal.office.com

Username:

Password:

  • Ako prvi put pristupate nalogu inicijalna lozinka je Vaš JMBG;
  • Ukoliko ste već pristupali nalogu lozinka je ona koju ste samostalno uneli.

Za eventualne probleme oko pristupa nalozima možete pisati na mejl erc|mmnkk|singidunum.ac.rs.

Sve udžbenike studenti mogu preuzeti u PDF formatu putem portala Singipedia.  Takođe, udžbenici će biti dostupni na svim stranicama predmeta i u okviru Microsoft Teams platforme, tako da nije neophodno fizički dolaziti po udžbenike na fakultet. Studenti koji žele da fizički preuzmu štampana izdanja udžbenika mogu doći u prostorije univerziteta uz poštovanje svih epidemioloških mera (zaštitne maske ili viziri, distanca, ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru) i to: 

  • Beograd, Danijelova 32 - Građa, ponedeljak, 28. 9. i utorak, 29. 9. od 8 do 18 časova, nakon toga radnim danima u toku semestra od 8 do 16 časova
  • Niš, Studentska služba - svaki radni dan u toku semestra od 9 do 17 časova, subotom od 9 do 14 časova;
  • Novi Sad, Studentska služba - svaki radni dan u toku semestra od 8 do 18 časova, subotom 9 do 14 časova.

Zgrada Univerziteta Singidunum u Kumodraškoj 261 će biti zatvorena do daljnjeg, te će Studentski servis, upis u prvu i više godine studija, preuzimanje udžbenika i sve druge službe biti dostupni u Danijelovoj 32.

Blok nastava podrazumeva isti fond časova za svaki predmet, kao i klasična jednosemestralna nastava. Blokovi su periodi u kojima studenti imaju veći broj sati nastave predmeta koji je u tom trenutku predmet bloka, dok iz ostalih predmeta tada ne slušaju predavanja. Na taj način studenti nikada nemaju u isto vreme sve predmete jednog semestra, što im omogućava da se fokusiraju na manji broj predmeta i tako efikasnije prate nastavu, ispunjavaju predispitne obaveze i uče. U toku svakog bloka održavaće se kolokvijumi, a na kraju bloka i završni ispit.

Univerzitet Singidunum © 2024