117,2078

Uspesi naših studenata koji uče kineski jezik

Studenti Univerziteta Singidunum koji su kao drugi strani jezik učili kineski jezik, na osnovu postignutih rezultata i uspeha, dobili su stipendije za školovanje u NR Kini od Ambasade NR Kine u Srbiji.

Silvija Isaki, studentkinja fakulteta za Turistički i hotelijerski menadžment je dobila stipendiju za master studije na engleskom jeziku na studijskom programu Menadžment u turizmu na Pekinškom univerzitetu za međunarodne studije (Beijing International Studies University) od septembra 2016. do jula 2018. godine.

Uspesi naših studenata koji uče kineski jezik - slika 1

Tijana Đurović, studentkinja treće godine Fakulteta za informatiku i računarstvo i Đuro Trklja, student prve godine Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment, dobili su stipendiju za učenje kineskog jezika na Pekinškom univerzitetu za jezik i kulturu (Beijing Language and Culture University) od septembra 2016. do januara 2017.godine.

Doc. dr Biljana Simić Veličković je u periodu od 22. do 24. jula 2016. godine kao jedini predstavnik iz Srbije, učestvovala na naučnoj konferenciji na temu nastave kineskog jezika u svetu, u kineskom gradu Urumči na Sinđjang univerzitetu (Xinjiang University) i izlagala referat na kineskom jeziku pod nazivom "Teškoće u podučavanju i učenju kineskog jezika u Srbiji". Na konferenciji je bilo je oko 300 učesnika iz Kine i sveta.

Uspesi naših studenata koji uče kineski jezik - slika 2

Profesorka Biljana Simić Veličković je u periodu od 25. jula do 6. avgusta 2016. godine takođe kao jedini predstavnik iz Srbije, učestvovala na seminaru za profesore kineskog jezika u Pekingu na Pekinškom univerzitetu za jezik i kulturu (Beijing Language and Culture University) u organizaciji glavnog instituta Konfucije u Pekingu - Hanban. Na skupu su učestvovala 23 profesora iz 13 zemalja i 150 kineskih profesora. Predavanja su bila na različite teme iz oblasti nastave kineskog jezika.

Uspesi naših studenata koji uče kineski jezik - slika 3

Univerzitet Singidunum © 2023