118,7428

Uspeh studenata na takmičenju Case Challenge

Treću godinu za redom Devana Tehnologies je organizovala takmičenje u rešavanju studije slučaja Case Challenge, namenjeno studentima i srednjoškolcima iz cele zemlje. Ove godine zadatak su postavljale tri kompanije: Brasidas Group , Centili i Infostud.

Tim Apocryphon, sačinjen od studenata prve godine Poslovnog fakulteta u Beogradu Univerziteta Singidunum, koga su činili Aleksandra Milosavljević, Luka Golubović i Miljan Đorđević, se prijavio za rešavanje studije kompanije Brasidas – “ISIS TRGOVINA LJUDIMA”. U ovoj studiji takmičari su morali da istraže kako se ISIS infiltrira u Evropu koristeći balkansku rutu i da predlože mere efikasnije kontrole i zaštite.
Case Challenge - slika 1

Sa svojim rešenjima, naš tim se plasirao u finale, sa još četiri od ukupno 21 tima koliko se prijavilo za ovo tamičenje. Na finalnom tamičenju koje je održano 24. novembra 2016. godine, naš tim je osvojio drugo mesto i poziv za učešće na međunarodnim projektima kompanije Brasidas. Njihovo izlaganje je dobilo najviše pohvale za javni nastup, kreativnost rešenja koja su izložili i nivo engleskog jezika.

Case Challenge - slika 2 Case Challenge - slika 3

Studente su za takmičenje pripremali doc. dr Lazar Dražeta i kolege iz Centra za razvoj karijere studenata. Za studente koji su osvojili drugo mesto priređen je prijem kod prof. dr Mladena Veinovića, rektora Univerziteta Singidunum.

Case Challenge - slika 4

Čestitamo još jednom našim studentima Aleksandri, Luki i Miljanu na ovom izuzetnom razultatu. Želimo im puno uspeha u daljim takmičenjima.

Univerzitet Singidunum © 2018