117,1777

Uspeh naših studenata na takmičenju "Project Management Championship 2019"

Studenti Univerziteta Singidunum, Filip Prtenjak, Dijana Heger, Milan Milićević i Kristina Simonović, pod mentorstvom doc. dr Gorana Avlijaša, osvojili su drugo mesto na petom po redu nacionalnom takmičenju iz upravljanja projektima “Project Management Championship Serbia 2019”.

Uspeh naših studenata na takmičenju "Project Management Championship 2019" - 1

Finale nacionalnog takmičenja održano je 15. marta 2019. godine u prostorijama Istraživačko-razvojnog centra Fakulteta organizacionih nauka. U finalu je učestvovalo 6 timova sa 5 fakulteta: Univerziteta Singidunum, Fakulteta organizacionih nauka, Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Tehničkog fakulteta iz Bora i Fakulteta za projektni i inovacioni menadžment.

Uspeh naših studenata na takmičenju "Project Management Championship 2019" - 2

Šest najboljih timova su svoja znanja i veštine iz oblasti projektnog menadžmenta prikazali kroz simulaciju “Scope, Resources and Schedule”, u izdanju Harvard Business Publishing-a. Softverska simulacija obuhvatila je planiranje i realizaciju projekta u 4. različita scenarija, koja su studenti morali da reše za nešto više od 2 sata.

Uspeh naših studenata na takmičenju "Project Management Championship 2019" - 3

Nedelju dan pre finala, na istom mestu održana je kvalifikaciona runda u kojoj je 12 timova sa oko 50 učesnika rešavalo online test, koji je zadala Svetska asocijacija za upravljanje projektima (IPMA). Studenti su na elektronskom testu imali 100 pitanja, na koja su morali da odgovore za 100 minuta.

Uspeh naših studenata na takmičenju "Project Management Championship 2019" - 4

Univerzitet Singidunum © 2023