117,2078

Uspeh naših studenata na takmičenju FTN Challenge

Ekipa studenata I godine Fakulteta za informatiku i računarstvo Univerziteta Singdunum osvojila je III mesto na takmičenju FTN Challenge.

"Bronzanu ekipu" pod nazivom Avangardia čine studenti Stefan Milan Paunović Mirić, Strahinja Bubanić i Emilija Ljubinković - svi I godina FIRa, a ekipi se pridružila i Marija Stojkovac studentkinja fakulteta MEF.

takmicenje-ftn-ekipa-1-godina

Na ovom takmičenju naš univerzitet predstavljali su i studenti II godine Tehničkog fakulteta (studijskog programa Software and Data Engineering) Vladislav Toković, Mirjana Bijelić i Konstantin Deletić koji su takođe imali zapaženu prezentaciju zadatog rešenja.

takmicenje-ftn-ekipa-2-godina

FTN Challenge je takmičenje namenjeno svim studentima Republike Srbije i održava se na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu. Ono predstavlja izazov za mlade koji žele da svoje znanje primene u praksi i da se takmiče sa studentima prestižnih fakulteta.

Takmičenje je obuhvatalo tri discipline, a to su studija slučaja, debata i elevator pitch, odnosno kratko prezentovanje ideja.

Ove godine takmičenje je održano online putem Zoom platfome, 20. i 21. marta.

takmicenje-ftn-ppt

Timovi Univerziteta Singidunum su se takmičili u rešavanju studije slučaja. U pitanju je disciplina u kojoj tim mora da reši određeni problem kompanije. Timove je činilo 3 do 4 studenta koji dobijaju detaljno opisano stanje kompanije, kao i zadatke koje treba da reše. Učesnici su imali na raspolaganju pet sati da dođu do idealnog rešenja, dok im za to vreme nije dozvoljeno napuštanje Breakout room-a u koji su raspoređeni. Po isteku predviđenog vremena timovi su prezentovali žiriju svoja rešenja. Bilo je neophodno je da svaki član tima učestvuje u prezentovanju rešenja, kao i u odgovaranju na pitanja, koja su sledila nakon prezentacije.

Ovogodišnji zadatak bio je vezan za kompaniju Continental sa sedištem u Novom Sadu.

promo-galens-invest

Čestitamo svim našim studentima na učešću na takmičenju i ostvarenim rezultatima.

Univerzitet Singidunum © 2023