117,1015

Univerzitet Singidunum na konferenciji ETRAN 2016

Na tradicionalnoj elektrotehničkoj konferenciji  Etran i međunarodnoj naučnoj konferenciji IcEtran Univerzitet Singidunum je učestvovao u protokolarnom i radnom delu sa više naučnih radova. Ovo je bila jubilarna 60. po redu konferencija Etran i 3. po redu IcEtran. Održana je u periodu od 13. do 16. juna 2016. godine na Zlatiboru. Organizator konferencije je Društvo za ETRAN, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i uz podršku međunarodnog udruženja IEEE.

Kao kolektivni član Etrana Univerzitetu Singidunum je dodeljena Velika povelja. 

ETRAN 2016 - Velika povelja

Prof. dr Bratislavu Milovanoviću, rukovodiocu centra Niš Univerziteta Singidunum, predsedniku Društva za Etran, je dodeljena diploma počasnog člana, a kao zaslužni članovi Etrana su nagrađeni prof. dr Milan Milosavljević dekan Tehničkog fakulteta Univerziteta Singidunum, prof. dr Zora Konjović i prof. dr Miroslav Lutovac.

Student doktorskih studija na Univerzitetu Singidunum Milomir Tatović je primio nagradu namenjenu mladim istraživačima za najbolji rad pod nazivom "One implementation of protocol for keys distribution over public channels" sa prošlogodišnje konferencije u sekciji Veštačka inteligencija.

Pored toga, u kategoriji najboljih radova mladih istraživača sa ovogodišnjih konferencija proglašen je rad „Virtualization of workspace and its application in education”, koji je na međunarodnoj konferenciji IcETRAN 2016  na Zlatiboru u okviru stručne sekcije Veštačka inteligencija saopštio student master studija na Univerzitetu Singidunum Dušan Marković.

ETRAN 2016 - slika 2 ETRAN 2016 - slika 3

U toku konferencije održan je sastanak dekana elektrotehničkih i tehničkih fakulteta sa prostora bivše Jugoslavije na kojem je učestvovao i rektor Univerziteta Singidunum prof. dr Mladen Veinović. Na sastanku je razmatrana mogućnost da se konferencija Etran transformiše u regionalnu međunarodnu naučnu konferenciju i da time zadrži status najbolje elektrotehničke konferencije u regionu, koji je oduvek imala.

ETRAN 2016 - slika 4

Dodeljene nagrade i priznanja:

Velika povelja u znak priznanja za izuzetan doprinos ostvarivanju ciljeva i zadataka ETRAN-a u periodu 2007-2016. godine:

 • Univerzitet Singidunum

Počasni član ETRAN-a u znak priznanja za izuzetan doprinos razvoju oblasti Mikrotalasna tehnika, tehnologije i sistemi:

 • Prof. dr Bratislav Milovanović

Zaslužni član ETRAN-a u znak priznanja za izuzetan doprinos ostvarivanju ciljeva i zadataka ETRAN-a:

 • Prof. dr Zora Konjović
 • Prof. dr Milan Milosavljević
 • Prof. dr Miroslav Lutovac

Povelja u znak priznanja za izuzetan doprinos razvoju naučne misli  u oblasti Mikrotalasna tehnika, tehnologije i sistemi i za publikovanje 78 naučnih rezultata u Zbornicima ET(R)AN/IcETRAN-а konferencija u periodu 1955-2015. godine:

 • Prof. dr Bratislav Milovanović 

Povelja u znak priznanja za izuzetan doprinos razvoju naučne misli u oblasti Veštačka inteligencija i za publikovanje 78 naučnih rezultata u ZbornicimaET(R)AN/IcETRAN-а konferencija u periodu 1955-2015. godine:

 • Prof. dr Milan Milosavljević

Predsedavajući na sesijama konferencije bili su i profesori Univerziteta Singidunum:

 • Prof. dr Bratislav Milovanović
 • Prof. dr Prof. dr Zora Konjović
 • Prof. dr Milan Milosavljević
 • Prof. dr Miroslav Lutovac
 • Doc. dr Saša Adamović

ETRAN 2016 - slika 5

Univerzitet Singidunum © 2024