117,2078

Takmičenje talenata na Univerzitetu Singidunum

U subotu 6. juna 2015. godine na Univerzitetu Singidunum održano je Republičko takmičenje i smotra radova učenika osnovnih i srednjih škola Srbije, članova Regionalnih centara za talente.

 

Takmičilo se preko 450 učenika iz Beograda, Niša, Čačka, Kragujevca, Loznice, Pančeva, Kikinde, Bora, Šapca i drugih gradova.

 

Regionalni centri za talente - slika 1

 

Učenici osnovnih i srednjih škola najpre su radili test, a nakon toga prezentovaili svoje radove iz sledećih nauka, predmeta i oblasti: biologija, srpski jezik, hemija, matematika, fizika, istorija, engleski jezik, geografija, zaštita životne sredine, informatika, književno stvaralaštvo, psihologija i ruski jezik.

 

Regionalni centri za talente - slika 2 Regionalni centri za talente - slika 3

 

 

Na svečanom otvaranju takmičenja mladim talentima iz Srbije i njihovim mentorima se obratio prof. dr Dragan Cvetković, dekan Fakulteta za informatiku i računarstvo Univerziteta Singidunum, koji je izrazio zadovoljstvo što su najbolji učenici osnovnih i srednjih škola, mladi talenti, baš na Univerzitetu Singidunum prezentovali svoje radove.

 

Regionalni centri za talente - slika 4
  

Učenici osnovnih škola pokazali su veliko interesovanje za Gimnaziju Singidunum, dok su učenici srednjih škola i njihovi mentori izrazili zadovoljstvo uslovima koje su imali u amfiteatrima i prostoru Univerziteta Singidunum.

 

 Regionalni centri za talente - slika 5

 

U jednoj od komisija takmičenja, u ime Regionalnog centra za talente Niš, bila je Marija Stanković, profesorka engleskog jezika na Univerzitetu Singidunum, Centar Niš.

 

Fotografije sa Takmičenja talenata možete pogledati u foto galeriji.

Univerzitet Singidunum © 2023