117,2078

Studenti prve godine predstavili Singidunum u Vrnjačkoj Banji

Studenti prve godine Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum boravili su u subotu 9. maja 2015. godine na stručnoj ekskurziji u Vrnjačkoj Banji.

Maršruta putovanja obuhvatala je posetu Manastiru Žiča - srednjovekovnom manastiru iz prve polovine XIII veka, koji se nalazi u blizini Kraljeva. 

 

Manastir Žiča

 

U Vrnjačkoj Banji studenti su najpre posetili hotel Solaris resort, gde su imali priliku da obiđu smeštajne kapacitete, restoran, bazen i druge sadržaje ovog hotela. Naši domaćini Nina Stamenić, generalni menadžer hotela i Maja Remetić, marketing i PR menadžer potrudili su se da studenti saznaju sve podatke i zanimljivosti o radu Solarisa.

 


Hotel Solaris Resort

 

Doc. dr Vladimir Džamić, prodekan za nastavu FTHM i Nina Stamenić, generalni menadžer hotela potpisali su, ovom prilikom, sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji, koji će omogućiti studentima iz Kraljeva, Vrnjačke Banje, Trstenika i Kruševca obavljanje stručne prakse u Solaris Resortu.

 

Potpisivanje ugovora sa hotelom Solaris Resort

 

Sa mogućnostima bavljenja zdravstvenim turizmom studenti su se upoznali u Specijalnoj bolnici Merkur, gde su imali priliku da vide Welnes centar "Fons Romanus".

 

Specijalna bolnica Merkur Specijalna bolnica Merkur

 

 

Studentima Univerziteta Singidunum, prijatno iznenađenje priredili su učenici, profesori i direktorka Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, koji su studente sačekali u uniformama i kao dobri domaćini pokazali kabinete kuvarstva, usluživanja i kabinet za turističke tehničare, nakon čega su studenti imali priliku da se uvere u kulinarska umeća učenika jedne od najboljih škola u Srbiji.

 

Ugostiteljsko-turistička škola Vrnjačka Banja

 

Jedan od učenika Ugostiteljsko-turističke škole, angažovan od strane Turističke organizacije Vrnjačke Banje kao turistički vodič, predstavio je istorijat i znamenitositi kraljice banjskog turizma.

 

Ugostiteljsko-turistička škola Vrnjačka Banja

 

Studenti prve godine pokazali su veliku zainteresovanost za stručna putovanja, a svojim lepim ponašanjem i komunikativnošću ostavili su veoma pozitivnu sliku o Univerzitetu Singidunum na sve hotelijere, turističke radnike, učenike i turiste koje su sreli u Vrnjačkoj Banji.

 

Vrnjačka Banja

 

Vođe puta bili su doc. dr Vladimir Džamić, prodekan za nastavu i asistent Predrag Obradović, a pomoć u organizaciji stručnog putovanja pružili su i Nina Čuturilo, Đorđe Trmčić i Miljko Delić - studenti prve godine.

Fotografije sa ekskurzije iz Vrnjačke banje možete pogledati u fotogaleriji ili na facebook stranici Univerzitzeta Singidunum.

Univerzitet Singidunum © 2023