117,1015

Studenti posetili Univerzitet Krems u Austriji

Studenti Univerziteta Singidunum i Univerziteta IMC FH Krems boravili su od 12. do 14. decembra 2014. godine na studijskom putovanju u Austriji.
Program putovanja obuhvatao je posetu Univerzitetu IMC FH Krems u Kremsu, gradu na oko 80 km od austrijske prestonice Beča.


Poseta Krems - slika 1

 

Naši studenti su imali veliku čast i zadovoljstvo da im domaćin bude prof. dr Karl Ennsfellner, rektor Univerziteta Krems, koji je studentima Univerziteta Singidunum predstavio rad Kremsa u okviru osnovnih i master studija.
Za goste iz Beograda, profesori Univerziteta Krems organizovali su obilazak novog studentskog kampusa, stare univerzitetske zgrade sa dugom istorijom, kao i obilazak grada Krems na Dunavu.

 

Poseta Krems - slika 2

 

Stručno putovanje obuhvatalo je i obilazak znamenitosti Beča, posetu dvorcu Šenbrun, a studenti su imali priliku da budu deo predpraznične atmosfere jednog od najlepših gradova Evrope.

 

Poseta Krems - slika 3 Poseta Krems - slika 4

 

 

Vođe puta stručne ekskurzije bili su Marija Đurđević, marketing koordinator Austrijsko srpskog studijskog programa - turistički menadžment i Predrag Obradović, asistent na Univerzitetu Singidunum, a na stručno putovanje su išli i profesori koji predaju studentima zajedničkog studijskog programa Univerziteta Krems i Singidunum - dr Marija Najdić i dr Miroslav Trifunović.

 

Poseta Krems - slika 6

 

IMC Univerzitet Krems osnovan je 1994. godine, od kada se razvio u elitni univerzitet sa međunarodnom reputacijom, tako da danas ima 1900 aktivnih studenata iz celog sveta. Danas IMC Univerzitet ima ugovore o razmeni studenata i nastavnog osoblja sa preko 100 univerziteta, kao i ugovore o poslovnoj saradnji i prijemu studenata na praksu sa 700 kompanija širom sveta.

 

Poseta Krems - slika 5

Univerzitet Singidunum nastaviće međunarodnu saradnju i organizaciju ovakvih stručnih putovanja kako bi se studenti upoznali sa načinom rada i kvalitetom studiranja na evropskim univerzitetima.

 

Fotografije iz stručne posete Kremsu i Beču, možete pogledati u galeriji.

Univerzitet Singidunum © 2024