117,1015

Nagrada za kineski jezik


Studentkinja druge godine Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment  Univerziteta Singidunum Silvija Isaki, osvojila je treće mesto na 13. takmičenju iz kineskog jezika i kulture „Kineski most“ na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Silvija Isaki je dobila specijalne pohvale od kineskih profesora za svoj talenat, kreativnost i izvodjenje, kao i mogućnost da dobije stipendiju za učenje kineskog jezika u Kini.
Silvija Isaki uči kineski jezik kao izborni predmet godinu i po dana na Univerzitetu Singidunum kod profesorke kineskog jezika dr Biljane Simić Veličković. Silvija Isaki je u prvom delu takmičenja recitovala na kineskom jeziku poemu koju je sama napisala na zadatu temu „Kino, slušaj šta ja govorim“, nakon toga je otpevala na kineskom jeziku pesmu Qu Wanting „Ti si postojiš u mojoj pesmi“ uz pratnju gitare Dušana Ćirića, i u trećem delu je odgovarala na kviz pitanja iz oblasti kineske kulture na kineskom jeziku. 
Organizatori takmičenja su bili Hanban kancelarija za promociju kineskog jezika iz Pekinga, Konfucijev institut u Novom Sadu, Ambasada Narodne Republike Kine i Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu. Studentkinja Silvija Isaki je bila predstavnik Univerziteta Singidunum za početni nivo kineskog jezika, a ostali takmičari za nivoe početni, srednji i viši, bili su predstavnici Univerziteta u Novom Sadu, Konfucijevog instituta u Novom Sadu, Univerziteta u Nišu, Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Instituta Konfucije u Beogradu.Studentkinji Silviji Isaki i dr Biljani Simić Veličković, nastavnici kineskog jezika, na uspehu su čestitali prof. dr Milovan Stanišić, rektor, prof. dr Mladen Veinović, prorektor i prof. dr Slobodan Unković, direktor Departmana za poslediplomske studije i međunarodnu saradnju Univerziteta Singidunum.


Univerzitet Singidunum © 2024