117,2078

Erste risk menadžment radionica


Na Univerzitetu Singidunum je u četvrtak 25. aprila 2013. godine održana Erste risk menadžment radionica. Pet  studenata Poslovnog fakulteta u Beogradu, koji su uspešno rešili konkretan realan zahtev iz privrede su javno branili rad: Boris Bursać, Nemanja Milojević, Jovana Petrićević, Ratko Roknić i Jelena Trifunović.

Članovi žirija Erste bank a.d. Novi Sad su doneli odluku da je najbolji rad imala Jovana Petričević, koja je kao nagradu dobila mesec dana prakse u Corporate Credit Risk-u Erste bank a.d. Novi Sad. Drugi najbolji rad je prezentovao Ratko Roknić, koji je dobio nagradu nedelju dana u Corporate Credit Risk-u Erste bank a.d. Novi Sad.Priliku da nešto novo nauče ali i da prezentuju svoje stečeno znanje u srednjoj školi su imali đaci Prve ekonomske škole  i Druge ekonomske škole iz Beograda. Tim Prve ekonomske škole su činili Irena Palović, Rajka Koačević i Ana Porčić (profesorka Ivana Cvijović je bila mentor na izradi rada). Tim Drguge ekonomske škole su činile Marija Đorić, Tatjana Bađa, Ana Stevanović, Jovana Mirčeta  i Milica Perić. Žiri Erste bank a.d. Novi Sad je odlučio da đaci Prve ekonomske škole dobiju praksu u trajanju od nedelju dana u Corporate Credit Risk-u Erste bank a.d. Novi Sad.


Učesnici radionice su pored studenata Univerziteta Singidunum i učenika pomenutih ekonomskih škola, bili iđaci Pete ekonomske škole iz Rakovice, Pravno-poslovne škole iz Beograda i XIV Beogradske  gimnazije.

Svi prisutni su istakli zadovoljstvo što je ovakva radionica organizovana na Univerzitetu, jer je ključna stvar znati prezentovati i povezati naučene stvari tokom studija na adekvatan način.  Takodje, ovo je bila jedinstvena prilika da studenti i djaci svojim sopstvenim sposobnostima, voljom, trudom, radom i zalaganjem ostvare praksu u kompaniji gde bi želeli da rade.Univerzitet Singidunum © 2023