117,0490

Predavanje ambasadora NJ.E. Abdelkader Mesdoua na Univerzitetu Singidunum

Dana 22. marta 2012. godine ambasador Alžira gospodin Abdelkader Mesdoua održao je predavanje na Univerzitetu Singidunum na temu ,,Alžir: juče, danas, sutra“.Rektor prof. dr Milovan Stanišić i prof. dr Slobodan Unković, direktor Departmana za poslediplomske studije i međunarodnu saradnju ugostili su ambasadora Mesdoua i njegove prijatelje. Najavili su buduću saradnju Univerziteta Singidunum sa univerzitetima iz Alžira.

Predavanju ambasadora prisustvovali su profesori i studenti Univerziteta Singidunum, kao i mnogobrojni prijatelji Alžira među kojima su Radoslav Nedić bivši ambasador Srbije u Alžiru, Stevan Labudović zvanični fotograf alžirske revolucije i Miloje Popović publicista koji je pomagao oslobodilačku borbu Alžira.

Ambasador Mesdoua dao je detaljan pregled istorijskog odnosa Srbije i Alžira i izrazio nadu da će se takvi odnosi održati i u budućnosti na ekonomskim, kulturnim, političkim i drugim planovima. Studenti su pokazali značajno interesovanje za ovu temu. Na kraju predavanja, ambasador Mesdoua pozvao je sve prisutne da posete univerzitetske i turističke centre u Alžiru.

 

 

 

 

Univerzitet Singidunum © 2024