119,4149

Saradnja Univerziteta Singidunum i World Values Survey Association

Prof. dr Milovan Stanišić, predsednik Univerziteta Singidunum i prof. dr Christian W. Haerpfer, predsednika World Values Survey Association potpisali su sporazum o saradnji između našeg Univerziteta i ove renomirane međunarodne naučne organizacije.

World Values Survey predstavlja globalnu mrežu naučnika društvenih nauka koji proučavaju promenljive vrednosti i njihov uticaj na društveni i politički život. Ovo istraživanje o vrednostima u svetu predvodi međunarodni tim stručnjaka, u saradnji sa WVS udruženjem i WVSA sekretarijatom sa sedištem u Beču.
World Value Survey logo-veliki

Nakon potpisivanja sporazuma je urađeno prvo istraživanje u Srbiji, sprovedeno od strane našeg Univerziteta, koje je koordinirao Nino Vesković, doktorand Univerziteta Singidunum i saradnik u nastavi.

Baza podataka sa rezultatima istraživanja sprovedenog u Srbiji je predata u avgustu 2017 godine. Istog meseca je i zvanično prihvaćena nakon detaljne kontrole sprovedene od strane World Values Survey Association.

Univerzitet Singidunum i WVS će nastaviti saradnju kroz predstojeće naučne konferencije, seminare, objavu naučnih radova i druge zajedničke aktivnosti.

Univerzitet Singidunum © 2017