118,7428

Realizovana stručna ekskurzija: Varšava-Moskva-Minsk

U periodu od 11. do 20. marta 2017. godine realizovana je stručna ekskurzija za studente Fakulteta za turistički i hotelijertski menadžment Univerziteta Singidunum. Nakon višegodišnjih odlazaka na Sajam turizma ITB Berlin, ove godine je izabrana poseta Sajmu turizma MITT Moskva, a maršruta ekskurzije je obuhvatala obilaske Varšave, Moskve i Minska.

Stručna ekskurzija Moskva - 001

Grupa od 125 učesnika ekskurzije, među kojima je bilo najviše studenata IV godine Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment obišla je na putu do Moskve glavni grad Poljske Varšavu, a u povratku belorusku prestonicu Minsk.

Stručna ekskurzija Moskva - 002 Stručna ekskurzija Moskva - 003

Najvažniji deo ekskurzije je bila četvorodnevna poseta Moskvi gde su studenti imali priliku da upoznaju čuvene znamenitosti grada u pratnji lokalnih turističkih vodiča. 

Stručna ekskurzija Moskva - 004 Stručna ekskurzija Moskva - 007 Stručna ekskurzija Moskva - 020

Crveni trg sa veličanstvenom crkvom svetog Vasilija Blaženog, Lenjinov mauzolej, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, vidikovac Vrapčeva brda, Univerzitet Lomonosov, Kremlj, Oružana palata Kremlja, Muzej Panorama Borodinske bitke, Muzej kosmonautike, samo su neki od značajnih lokaliteta koje su studenti posetili.

Stručna ekskurzija Moskva - 010 Stručna ekskurzija Moskva - 013 Stručna ekskurzija Moskva - 009

Krstarenje rekom Moskvom, kao i obilazak stanica moskovskog metroa koje su svojevrsni muzeji su takođe bili deo programa.

Stručna ekskurzija Moskva - 011 Stručna ekskurzija Moskva - 005 Stručna ekskurzija Moskva - 012

U okviru stručne posete Sajmu turizma MITT Moskva studentima je kraće predavanje održala gospođa Marija Labović, direktorka Turističke organizacije Srbije. Studenti su imali priliku da vide kako se naša zemlja predstavlja na ruskom tržištu. Najveće interesovanje posetilaca sajma vladalo je za ponudu naših banja, Zlatibor, Atomsku banju Gornja Trepča, a zanimljivu ponudu imali su i Turistička organizacija Beograda, A hoteli, Radisson Blu Beograd.

Stručna ekskurzija Moskva - 014

Studenti Univerziteta Singidunum su imali priliku i veliku čast da budu gosti Ambasade Republike Srbije u Moskvi. Njegova ekselencija prof. dr Slavenko Terzić je studentima održao predavanje o bilateralnim odnostima Rusije i Srbije, ekonomskoj saradnji i mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti turizma.

Stručna ekskurzija Moskva - 015

Na inicijativu Njegove ekselencije prof. dr Slavenka Terzića uspostavljena je saradnja između Srpskog kluba studenata Univerziteta Lomonosov i Studentskog Parlamenta Univerziteta Singidunum.
Anastasija Gaidalenok, predsednik Srpskog kluba studenata i njen zamenik Ignat Belousov sastali su se sa Đorđem Trmčićem, predsednikom Studentskog Parlamenta Univerziteta Singidunum i Nikolom Barošem, predsednikom Studentskog Parlamenta Fakulteta za turistički i hotelijerski menadžment.
Dogovorena je saradnja dve studentske organizacije u oblasti razmene stručne literature, zajedničkih gostujućih predavanja putem video linka, ekskurzija i drugih aktivnosti.

Stručna ekskurzija Moskva - 006

Svi studenti koji su boravili na stručnoj ekskurziji dostojno su predstavili Univerzitet Singidunum, kako na sajmu MITT, u Kremlju, Ambasadi Republike Srbije u Moskvi, tako i u svim zemljama, gradovima i hotelima koje su posetili.

Stručna ekskurzija Moskva - 017

Posebno treba pohvaliti želju i spremnost studenata da što više vide i nauče tokom boravka na ovom zanimljivom putovanju, a naravno i da se zabave, druže i upoznaju.

Stručna ekskurzija Moskva - 016

Iako je putovanje autobusom do Moskve predstavljalo veliki izazov i napor zbog procedura na graničnim prelazima, predstavnici turističke agencije Rapsody travel su ispunili kompletan plan i program putovanja, a turistički vodiči Mirko Milivojević i Miloš Lalović su veoma profesionalno obavili vodički deo posla.

Stručna ekskurzija Moskva - 018

Imajući u vidu da se na putu prešlo oko 5 hiljada i 500 kilometara, posebnu zahvalnost za udobnu, bezbednu i profesionalnu vožnju studenti su uputili vozačima kompanije FUDEKS Beograd.

Stručna ekskurzija Moskva - 008

Organizatori stručne ekskurzije su bili Studentski Parlament Univerziteta Singidunum i Turistička agencija Rapsody travel, a vođa puta je bio Predrag Obradović, marketing i PR menadžer.

Stručna ekskurzija Moskva - 019

Fotografije sa stručne ekskurzije možete pogledati na zvaničnoj Facebook stranici Univerziteta Singidunum.

Univerzitet Singidunum © 2018