117,1777

Predmet Upravljanje projektima registrovan na međunarodnom nivou

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je predmet Upravljanje projektima koji se izvodi na Univerzitetu Singidunum stekao status IPMA Registered Education Course (IPMA REG). Registracija potvrđuje da su proces nastave i nastavni plan i program koji se realizuje na ovom predmetu usklađeni sa zahtevima, kriterijumima i standardima International Project Management Association (IPMA). Više informacija o IPMA REG sistemu obrazovanja i treninga možete pronaći na ovom linku.

Predmet Upravljanje projektima registrovan na međunarodnom nivou - 2

Međunarodna registracija omogućava svim studentima koji polože ispit iz predmeta Upravljanje projektima sticanje međunarodno priznatog IPMA sertifikata bez ikakvih dodatnih polaganja. Nastava iz predmeta Upravljanje projektima na Univerzitetu Singidunum se već duže vreme izvodi po Project Management Institute (PMI) metodologiji od strane sertifikovanih predavača (Project Management Professional - PMP), a usklađivanje sa zahtevima IPMA omogućiće studentima da istovremeno steknu znanja iz dve vodeće svetske metodologije.

International Project Management Association (IPMA) je najstarija globalna asocijacija iz projektnog menadžmenta, osnovana 1965. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Od tada do danas IPMA aktivno deluje na promociji i unapređenju razvoja kompetencija iz projektnog menadžmenta i uspostavlja i razvija standarde iz ove oblasti na međunarodnom nivou. IPMA trenutno okuplja više od 70 nacionalnih asocijacija širom sveta i usmerena je na pojedince, projektne timove, organizacije i vladine agencije.

Predmet Upravljanje projektima registrovan na međunarodnom nivou - 1

Registracija predmeta na međunarodnom nivou predstavlja nastavak saradnje Univerziteta Singidunum sa organizacijom IPMA Srbija, koja je ozvaničena potpisivanjem sporazuma o saradnji u decembru 2020. godine. Studenti Univerziteta Singidunum su redovni učenici takmičenja u organizaciji IPMA, gde su u proteklim godinama ostvarili značajne uspehe, što dodatno govori o kvalitetu nastavnog procesa. Redovni su učesnici finala nacionalnih takmičenja, vicešampioni nacionalnog takmičenja 2019. godine, šampioni takmičenja 2020. godine i aktuelni međunarodni šampioni.

Univerzitet Singidunum © 2023