117,2078

Predavanje "Javna diplomatija i ekonomski rast Kine"

U znak obeležavanja kineske Nove godine, na Univerzitetu Singidunum biće upriličeno gostovanje Instituta Konfucije iz Beogradu.
U utorak 3. marta 2015. godine u 14h u Kumodraškoj 261 u sali 112 će se održati predavanje na temu "Javna diplomatija i ekonomski rast Kine", a nakon toga i projekcija kineskog filma “Živeti”, dok će u holu biti postavljena izložba kineskih fotografija. Predavanje o Kini će održati prof.dr Radosav Pušić, redovni profesor Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.


Tema predavanja govori o aktuelnim sadržajima koji će slušaoce upoznati sa značajem javne diplomatije u razvoju jedne od najzanimljivijih civilizacija sveta. Značaj i uticaj Kine u svetskim zbivanjima i njen uticaj na ekonomski razvoj Srbije i regiona, govori o važnosti upoznavanja studenata sa ovim aspektom njene modernosti.
Kineski film "Živeti", koji govori o životu kineskog naroda, ima za cilj da gledaocima približi osnovne vrednosti koje čine pogled na život i svet Kineza. Film je snimljen na osnovu romana poznatog kineskog pisca Ju Hua koji je bio počasni gost na ovogodišnjem sajmu knjiga u Beogradu.

 

Radosav Pusic Filoloski fakultet Univerziteta u Beogradu

 

Prof.dr Radosav Pušić je rukovodilac Katedre za kineski jezik, kulturu i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, koordinator saradnje sa NR Kinom Univerziteta u Beogradu i direktor Instituta Konfucije u Beogradu. Prof.dr Radosav Pušić je jedan od najznačajnijih sinologa u Srbiji, čije se istraživačko i naučno usmerenje može pratiti kroz brojne monografije, knjige i naučne radove o kineskoj civilizaciji, filozofiji, istoriji, društvu, itd.

Pozivamo studente i profesore da prisustvuju predavanju "Javna diplomatija i ekonomski rast Kine", da pogledaju projekciju filma i posete izložbu.

Univerzitet Singidunum © 2023