117,1777

Održano WWF predavanje " Klimatske promene i održivi razvoj"

U četvrtak, 12. decembra 2019. godine, na Univerzitetu Singidunum održano je predavanje predstavnika WWF organizacije na temu "Klimatske promene i održivi razvoj".

odrzano-wwf-predavanje-klimatske-promene-i-odrzivi-razvoj-1 odrzano-wwf-predavanje-klimatske-promene-i-odrzivi-razvoj-2

Dobrodošlicu gostima poželela je prof. dr Jelena Milovanović, prodekan studijskog programa Životna sredina i održivi razvoj, a predavača je najavila prof. dr Lidija Amidžić. Duška Dimović, ekspert za klimatske promene organizacije WWF, upoznala je sve prisutne sa problemima očuvanja životne sredine i prirode i uticaja ubrzanih klimatskih promena. Na ovom veoma zanimljivom predavanju, prisutni su imali priliku da saznaju koliko sve aktivnosti čoveka imaju ozbiljne posledice po ravnotežu klimatskog sistema i da je potrebno da se radi na edukaciji i podizanju svesti javnosti o klimatskim promenama i uticaju na održivi razvoj.

odrzano-wwf-predavanje-klimatske-promene-i-odrzivi-razvoj-3 odrzano-wwf-predavanje-klimatske-promene-i-odrzivi-razvoj-4

Predavanju su prisustvovali studenti i profesori Univerziteta Singidunum kao i učenici beogradskih srednjih škola, koji su u vrlo dinamičnoj diskusiji izneli svoje stavove o ovom pitanju od globalnog značaja.

odrzano-wwf-predavanje-klimatske-promene-i-odrzivi-razvoj-5 odrzano-wwf-predavanje-klimatske-promene-i-odrzivi-razvoj-6
Univerzitet Singidunum © 2023