117,2078

Održana konferencija SITCON 2020

Međunarodna naučna konferencija iz oblasti turizma i hotelijerstva SITCON 2020 uspešno je održana u petak 9. oktobra 2020. godine.

Tema ovogodišnje konferencije bila je:

Turizam i održivi razvoj – izazovi, šanse i oprečnosti.

Ovogodišnja konferencija SITCON je prvi put organizovana online. Konferenciju su svečano otvorili prof. dr Nemanja Stanišić , vršilac dužnosti rektora Univerziteta Singidunum i gospođa Vesna Antić, savetnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Iako je zbog epidemiološke situacije u zemlji konferencija morala da bude održana elektronskim putem, i ove godine je odziv bio veliki. Konferenciji je prisustvovalo više od 100 učesnika iz zemlje i inostranstva, uključujući univerzitetske profesore i naučnike, eksperte iz oblasti turizma i životne sredine, privrednike, ali i brojne studente koji su iskazali veliko interesovanje za ovogodišnju temu konferencije.

Održana konferencija SITCON 2020 - 1 Održana konferencija SITCON 2020 - 4

 

Konferencija SITCON 2020 imala je tri vrlo eminentna i priznata stručnjaka, koji su se učesnicima konferencije obratili kao ključni govornici:

Prof. dr Larry Dwyer, profesor na Business school, University of Technology -  Sidnej, Australija, sa temom: "Razvoj turizma i održivo blagostanje: perspektiva izvan BDP-a"

Prof. dr Ljubica Knežević Cvelbar, redovni profesor na School of Business and Economic, Univerziteta u Ljubljani, Slovenija, sa temom: "Pandemija Covid-19 - crveno, žuto ili zeleno svetlo za budući razvoj turizma?”

Dr Jonathan Gomez Punzon, iz Svetske turističke organizacije, sa temom: “Preoblikovanje alata za planiranje turizma u periodu nakon COVID-a 19”

Održana konferencija SITCON 2020 - 3 Održana konferencija SITCON 2020 - 2

 

Ukupan broj prijavljenih radova za ovogodišnju konferenciju je 27, od čega je 20 radova prihvaćeno za izlaganje, kao i tri rada naših ključnih govornika. Konferencija je dala značajan doprinos podizanju svesti o turističkim prilikama u doba COVID-19, ali i značaja održivog i odgovornog upravljanja turističkim destinacijama kao i zaštiti prirodnih resursa u turističkim mestima.

Univerzitet Singidunum © 2023