117,2078

Održana gostujuća predavanja predstavnika kompanije Microsoft

Predstavnici kompanije Microsoft - kancelarije za Srbiju održali su seriju gostujućih predavanja namenjenih studentima Univerziteta Singidunum.

microsoft-predavanje-a

Najpre su u sredu, 21. aprila 2021. godine održana tri predavanja "Računarski oblak i veštačka inteligencija" namenjena studentima Fakulteta za informatiku i računarstvo i Tehničkog fakulteta Univerziteta Singidunum.

Studentima su se tom prilikom obratili gospodin Milan Gospić, direktor Microsoft kancelarije za Srbiju i prof. dr Mladen Veinović, dekan Fakulteta za informatiku i računarstvo koji su otvorili događaj i govorili o daljoj saradnji Microsofta i našeg Univerziteta.

microsoft-predavanje-e

Zatim su usledila zanimljiva i korisna predavanja:

Bojan Prerad, Microsoft: Oblak ili klaud?

Dušan Stamenković, Microsoft: Izazovi migracije u oblak - from the ground to the cloud.

Marko Marjanović, Microsoft: Veštačka inteligencija.

microsoft-predavanje-c

Studenti Poslovnog fakulteta su imali priliku da u petak, 23. aprila 2021. godine prisustvuju gostujućim predavanjima na temu "Računarske tehnologije u službi praćenja, vođenja i unapređivanja poslovanja".

Studentima PFBa su se osim gospodina Milana Gospića, direktor Microsofta u Srbiji obratili i prof. dr Goranka Knežević, rektor Univerziteta Singidunum i prof. dr Lidija Barjaktarović, dekan Poslovnog fakulteta.

microsoft-predavanje-pfb

Studentima ekonomije predavanja su održali:

Aleksandar Totović, Microsoft: Upravljanje poslovanjem kompanija pomoću računarskih tehnologija.

Nenad Šljivić, Microsoft: Koliko vredi lojalan kupac?

Dejan Pervulov, Microsoft: Moderna elektronska trgovina, poslovno izveštavanje i analitika.

microsoft-predavanje-b

Studeći prema broju prisutnih studenata, njihovim komentarima i reakcijama - gostujuća predavanja su ispunila sva očekivanja. Sudenti su izrazili veliko zadovoljstvo odabranim temama, a veoma pozitivno su ocenili predavače, način izlaganja i prezentacije. Dogovorena saradnja Univerziteta Singidunum i Microsofta se nastavlja i u narednom periodu.

Univerzitet Singidunum © 2023