117,2078

Održan Sajam praksi i zapošljavanja KORAK 2016.

U petak 4. marta 2015. godine na Univerzitetu Singidunum je održan prvi Sajam praksi i zapošljavanja KORAK 2016. Oviu manifestaciju su organizovali Centar za razvoj karijere i Studentski Parlament Univerziteta Singidunum.

 

Korak2016 - slika 1 Korak2016 - slika 2

 

Sajam su otvorili prof. dr Lazar Dražeta, prof. dr Danilo Golijanin, mr Marina Savković i Predrag Obradović, a ovim povodom Univerzitet Singidunum je posetila i Tijana Maljković, gradski sekretar za privredu Grada Beograda.

 

Korak2016 - slika 3

 

Više od 800 studenata i diplomaca Univerziteta Singidunum posetilo je štandove uglednih kompanija, preduzeća i ustanova iz oblasti informacionih tehnologija, finansijskog sektora, turizma, hotelijerstva, revizije, marketinga i drugih oblasti.

 

Korak2016 - slika 4 Korak2016 - slika 5

 

 

U pratećem delu programa studenti su imali priliku da čuju veoma korisna predavanja i da prisustvuju različitim panel diskusijama.

 

Korak2016 - slika 6

 

Predavanje "Šta možete naučiti za godinu dana radeći u kompaniji?" održali su predstavnici Coca-Cola HBC, organizovano je besplatno testiranje nivoa stranih jezika od strane kompanije SITEL, a veliki broj učesnika privukla je i HR panel diskusija – Šta poslodavci očekuju od kandidata za posao?

Direktori sektora ljudskih resursa uspešnih kompanija iz različitih delatnosti su govorili o osobinama i kompetencijama uspešnih u njihovim kompanijama. Studentima su se obratili:

  • Dejan Ječmenica, direktor sektora ljudskih resursa kompanije Wiener Stadtische osiguranje
  • Ivana Mihajlović, direktor sektora ljudskih resursa kompanije Direct Media
  • Sonja Jovanović, direktor sektora ljudskih resursa kompanije EY
  • Maja Knežević, pomoćnica direktora kadrovskog sektora hotela Hyatt Regency Belgrade.

 

Korak2016 - slika 7 Korak2016 - slika 8 Korak2016 - slika 9

 

Više o stručnim studentskim praksama i konkursima za posao možete pogledati na sajtu Centra za razvoj karijere Univerziteta Singidunum.

Univerzitet Singidunum © 2023