118,7428

Naša profesorka na Međunarodnom sajmu “Put svile 2017”

Doc. dr Biljana Simić Veličković, profesorka kineskog jezika na Univerzitetu Singidunum prisustvovala je na međunarodnom sajmu “Put svile 2017”, koji je održan u kineskom gradu Xian-u. Sajmu su prisustvovali i gospodin Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i gospodin Vang Jang, potpredsednik Vlade Narodne Republike Kine.

Put Svile - 001Treći međunarodni sajam “Put svile 2017”, na kome je Srbija specijalni gost i država partner, potvrdio je tradicionalno i strateško prijateljstvo u odnosima ove dve zemlje. Pored privrednika iz više od 40 država, na sajmu je učestvovalo i 20 kompanija iz Srbije, uglavnom iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Put Svile - 002Predstavnica Univerziteta Singidunum, doc. dr Biljana Simić Veličković, profesorka kineskog jezika, imala je čast da prevodi govore gospodina Radomira Nikolića, gradonačelnika Kragujevca pred publikom, među kojima su bili gradonačelnik Xian-a, guverner provincije Shaanxi, partijski sekretar i drugi visoki zvaničnici iz Kine i Srbije.

Put Svile - 003 Put Svile - 004
Univerzitet Singidunum © 2018