117,1777

In memoriam: prof. dr Ivan Stojmenović

U ponedeljak 3. novembra 2014. godine život je izgubio prof. dr Ivan Stojmenović, redovni profesor Univerziteta u Otavi.

Profesor Stojmenović bio je jedan od najcitiranijih autora i glavni urednik nekoliko svetski priznatih časopisa u oblasti matematike i informacionih tehnika.
Objavio je više desetina naučnih i stručnih radova i četiri knjige. Dobitnik je, između ostalih, i nagrade britanskog Kraljevskog društva za istraživanje.


Ivan Stojmenovic

 

Rođen je u Karavukovu, u Vojvodini, 1957. godine. Studije matematike i magistraturu završio je na Univerzitetu u Novom Sadu, a doktorirao 1985. na Sveučilištu u Zagrebu.

 

U bivšoj SFRJ je radio je na univerzitetu u Zagrebu i na Matematičkom institutu Univerziteta u Novom Sadu.

Predavao je primenjeno računarstvo u školi za mašinstvo Univerziteta u Birmingenu u Velikoj Britaniji, bio je predavač i na univerzitetima u Vašingtonu i Majamiju, a od 1995. godine profesor na Univerzitetu u Otavi.

 

Poslednjih godina profesor Ivan Stojmenović bio je redovni profesor Univerziteta Singidunum.

 

Studente i profesore našeg Univerziteta pogodila je vest o smrti profesora Stojmenovića, koga će svi pamtiti kao vrhunskog matematičara, naučnika, profesora i dobrog čoveka. Izraze saučešća porodici Stojmenović uputili su prof. dr Milovan Stanišić, rektor Univerziteta Singidunum, dekani, prodekani, profesori, asistenti i studenti.

Univerzitet Singidunum © 2023