117,1777

Deloitte - IT ServiceNow Bootcamp u znaku Singidunuma

Kompanija Deloitte organizovala je jednomesečnu obuku za studente završnih godina fakulteta koji obrazuju kadrove za Informacione tehnologije, Elektrotehniku, Računarstvo i slične struke.

Deloitte - IT ServiceNow Bootcamp u znaku Singidunuma - 1

Od 98 pristiglih prijava od studenata iz Srbije i Poljske - za Deloitte - IT ServiceNow Bootcamp je izabrano po 10 studenata iz svake zemlje. Među 10 izabranih iz Srbije - čak 8 polaznika obuke je bilo sa Univerziteta Singidunum. 

Kontakt osoba za Deloitte u organizaciji IT ServiceNow Bootcamp-a bio je Zoran Karapandžić, rukovodilac za automatizaciju procesa. Univerzitet Singidunum se zahvaljuje gospodinu Karapandžiću na izuzetnoj i profesionalnoj saradnji i nadamo se nastavku u narednom periodu. 

Deloitte - IT ServiceNow Bootcamp u znaku Singidunuma - 2 Deloitte - IT ServiceNow Bootcamp u znaku Singidunuma - 3

U nastavku prenosimo iskustva studenata sa ove korisne i praktične obuke:

Deloitte - IT ServiceNow Bootcamp u znaku Singidunuma - 4

"Zovem se Vanja Smiljkovic i student sam master studija na Univerzitetu Singidunum, smer Softversko i informaciono inzenjerstvo. Za IT ServiceNow Bootcamp sam se prijavila da iskusim nešto novo. Nisam znala šta me čeka, znala sam samo da nemam šta da izgubim… Međutim, dobila sam mnogo toga. Predivne četiri nedelje i 40 sastanaka. Veliko hvala dugujemo Lukaszu sa kojim su sastanci bili ispunjeni prijatnom atmosferom, motivacijom, smehom, ali i velikim radom i trudom. Svaki sastanak nas je uvodio dublje u izučavanje serviceNow platforme, da bi na kraju samostalno rešavali neke jednostavnije, ali i složenije probleme kodovanjem. Nadam se da je ovo jedan divan početak karijere u Deloitte-u".

Deloitte - IT ServiceNow Bootcamp u znaku Singidunuma - 5

Stefan Ivković je svoje utiske sumirao na sledeći način:

"Ceo proces se sastojao od nekoliko faza:

  1. Prvi krug intervju sa regruterom
  2. Testovi prirodno-matematičkog razmišljanja
  3. Četiri nedelje Bootcampa za kandidate koji su prošli
  4. Izlazni intervju

Iz kompanije Deloitte su pomenuli da je od oko 100 kandidata koji su se prijavili za bootcamp, na kraju izabrano oko 10 kandidata iz Srbije i 10 iz Poljske, a da je od 10 iz izabranih iz Srbije čak 8 sa Univerziteta Singidunum.

Pomenuto je takođe da će postojati i naredne iteracije bootcampa. što je nešto što može biti interesantno svim studentima koji se nisu prijavili ovog puta a razmišljaju o tome u budućnosti.

Moje iskustvo samog bootcampa je bilo izuzetno pozitivno. Sastanci su se dešavali dva puta dnevno, a kurseve za ServiceNow platformu smo mogli da prelazimo u vreme kada nama odgovara (što je meni, koji radim preko dana, izuzetno značilo). Obično je na kraju svake nedelje bio jedan zadatak za celu grupu koji je trebalo da demonstrira šta smo naučili kroz sastanke i kurseve. Posebno sam zadovoljan koliko je komunikacija između nas i vođa bootcampa sve vreme bila prijatna i opuštena, a opet profesionalna. Ako je ikakav indikator poslovne kulture Deloitta, mislim da bih bio uzuzetno zadovoljan radom u takvom okruženju.

U svakom slučaju, sigurno bih preporučio svima da se prijave za sledeću iteraciju bootcampa."

Deloitte - IT ServiceNow Bootcamp u znaku Singidunuma - 8

Moje ime je Nikola Vukićević i student sam III godine Informacionih tehnologija na Fakultetu za informatiku i računarstvo univerziteta Singidunum:

"Što se tiče same prakse, ona je završena i trajala je četiri nedelje nakon čega su neki učesnici prakse dobili poziv za posao.

Za kompaniju Deloitte, kao i za samu praksu imam samo reči hvale. Naravno, bilo je i nekih sitnih propusta koji ne umanjuju iskustvo koje sam stekao za ove četiri nedelje. Pre svega bih se zahvalio kompaniji Deloitte na ukazanoj prilici da budem deo ovog projekta jer predstavlja jedno veliko iskustvo. Praksa je zahtevala dosta discipline, samostalnog rada i odricanja. Naravno, nije bilo lako, ali povrh svega toga sam se po prvi put susreo sa ozbiljnijim radom i uvideo kako zapravo stvari funkcionišu u ozbiljnim firmama."

Deloitte - IT ServiceNow Bootcamp u znaku Singidunuma - 6

Stefan Milkić - "Završio sam obuku,zatim sam imao intervju sa Deloitte developerima na kom mi je rečeno da će mi se javiti predstavnici njihovog HR sektora,da mi pošalju ponudu za praksu. Što se tiče utisaka prezadovoljan sam, bilo je naporno učiti nešto novo i to za četiri nedelje ali sve u svemu bilo je odlično iskustvo".

Deloitte - IT ServiceNow Bootcamp u znaku Singidunuma - 7

"Moje ime je Andjela Rakić, studentkinja master studija (Savremene informacione tehnologije) i bila sam učesnica prakse koju je realizovala kompanija Deloitte u saradnji sa Univerzitetom Singidunum. Učestvovala sam na obuci dve nedelje, obuka je započela mini-zadacima koje smo radili sa trenerima na Service Now platformi. Zadaci su bili vezani za kreiranje tiketa u sklopu programerskog dela, a sastanci su se održavali dva puta dnevno. Bilo je jako zanimljivo i korisno."

Univerzitet Singidunum © 2023