117,1777

Ambasador Indonezije gost Univerziteta Singidunum

Njegova Ekselencija Samuel Samson, ambasador Indonezije u Srbiji održao je predavanje za studente Univerziteta Singidunum na temu: "Jakarta-Belgrade 60 Years of Partnership: Opportunities for You".

Ambasador Samson je studentima govorio o istoriji Indonezije, dobrim i prijateljskim odnosima između Indonezije i SFR Jugoslavije, o današnjim ekonomskim prilikama u ovoj azijskoj zemlji, kao i o mogućoj razmeni studenata između Srbije i Indonezije. 

U zanimljivom predavanju studenti su mogli da čuju veoma korisne informacije iz oblasti ekonomije, turizma, ali i informatike, imajući u vidu da je ambasador Samson poznavalac i ove oblasti. Takođe, studenti su se podsetili istorije naše zemlje posle drugog svetskog rata, pokreta Nesvrstanih, ali i da čuli sa koliko ljubavi i prijateljskih reči jedan ambasador sa dalekog istoka govori o Srbiji.  Njegova ekselencija Samson je studentima Univerziteta Singidunum poslao i nekoliko značajnih poruka i pouka vezanih za život, karijeru, budućnost, usavršavanje, posao...

Najveći doprinos privrednom rastu u 2012. godini doprinele su industrije  transporta i telekomunikacije, zajedno sa trgovinom, turizmom i gradjevinarstvom.

Wall Street Journal je procenio poteze aktuelne vlade Indonezije kao sigurne u ostvarivanju najviših stopa privrednog rasta u svetu, čak i u vreme ekonomske recesije.

Wonderful Indonesia je zemlja komodo zmajeva, egzotičnog voća i večitih optimista.

Zemlja koja je dom 250 000 ljudi, preko 18 000 ostrva, 8 lokaliteta na UNESCO-voj listi Svetske baštine, zemlja koja je dom muslimana, hindusa, katolika, pravoslavaca, budista, zemlja koja je bogata istorijom koju su vekovima ispisivali Indonežani, Holanđani, Indijci, Japanci, Maležani.

To je zemlja velikih kontrasta u kojoj plemena žive životom kao pre par vekova, u kojoj ribolovci žive od ulovljene ribe, u kojoj većina stanovnika živi od uzgoja palmi, kakaa, kafe, čaja i pirinča, zemlja u kojoj rastu neobične vrste voća.

Zemlja čiji su stanovnici naučili da žive bez straha od erupcije vulkana, cunamija, zemljotresa, jer veruju da ukoliko dođe do neke od takvih nepogoda, posle nje će doći i blagostanje.

Univerzitet Singidunum © 2023